Güncel
06 Eki 2020 14:50 Son Güncelleme: 06 Eki 2020 14:55

Yeşilay dergisi kapağında Aziz Sancar imzası!

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, Yeşilay dergisinin Ekim sayısının kapağını tasarladı. Yeşilay 100'üncü yaşında dergi kapaklarında daha önce imzası olan ünlü isimler arasında Devrim Erbil, Ahmet Güneştekin, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da bulunuyor.

Prof. Dr. Aziz Sancar, Yeşilay dergisinin Ekim sayısının kapağını tasarladı. Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, derginin kapağına sigaranın DNA’ya verdiği zarar taşıdı.

Prof. Dr. Aziz Sancar sigaranın DNA'ya verdiği zararlar üzerine araştırmalar yapıyor. Nobel ödüllü bilim insanı, bu çalışmalarından esinlenerek Yeşilay dergisinin kapağında sigara dumanıyla bozulan DNA çizimlerine yer verdi.

Yeşilay 100'üncü yaşında ünlü isimlere dergisinin kapağını teslim ediyor. Ekim sayısının kapağını da ünlü bir isim hazırladı. Prof. Dr. Aziz Sancar derginin kapağında sigaranın DNA'yı bozan etkisini okurlara ulaştırdı. 

Prof. Dr. Aziz Sancar, sağlıklı yaşamın beslenmeyle, alışkanlıklarla, egzersizle birlikte bir bütün olduğunu belirterek “Güzel ve sağlıklı bir yaşam için iyi beslenmek, egzersiz yapmak ve uzak durmak kadar sigaradan ve bağımlılıklardan da uzak durmak gerekiyor." dedi.

Prof. Dr. Sancar, ekibiyle birlikte yaptığı çalışma olan sigaranın DNA'ya verdiği zararı toplumsal bilinçlendirme amacıyla kitap kapağına taşıdığını söyledi. Sancar "Bilimle el ele veren Yeşilay'ın yürüttüğü çalışmalarla her geçen gün daha fazla kişinin sigarayı bırakmasını ümit ediyorum" dedi.  

Ünlü isimlerle dergi kapağı tasarımı 

Yeşilay, 100'üncü yaşı süresince dergi kapağını her ay ünlü bir isme emanet ediyor. Daha önce ünlü ressamlarımız Devrim Erbil ve Ahmet Güneştekin, şarkıcı Aydilge, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, iki kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın tekvandocu İrem Yaman ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da kapakta imzası olan isimlerdi.