Güncel
01 Nis 2024 07:49 Son Güncelleme: 01 Nis 2024 18:02

Kadıköy'de dikkat çeken seçim sonucu! 'Komünist Başkan' Fatih Mehmet Maçoğlu ne kadar oy aldı?

31 Mart yerel seçimlerinde sürpriz sonuçlar yaşanırken, İstanbul Kadıköy'den aday olan 'Komünist Başkan' olarak tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun ne kadar oy alacağı merak konusu olmuştu. Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı Maçoğlu uzun süredir çalışma yürüttüğü Kadıköy'de beklediği sonucu alamadı. Maçoğlu, CHP adayı Mesut Kösedağı'nın açık farkla gerisinde kaldı. İşte Kadıköy'de Maçoğlu'nun oy oranı ve seçim sonuçları...

Aynı zamanda Tunceli Belediye Başkanı da olan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul Kadıköy'den aday olması şaşırtmıştı. Daha önceki seçimlerde CHP'nin adaylarının açık ara farkla kazandığı Kadıköy'de Fatih Maçoğlu yerel seçimlere iddialı girmişti. İstanbul'un en büyük ilçelerinden olan Kadıköy'deki seçim sonuçlarında ise sürpriz yaşanmadı.

CHP ADAYI FARK ATTI

CHP adayı Mesut Kösedağı yüzde 68,49'luk oy oranıyla en yakın rakibi AK Partili Veli Arslan ile Türkiye Komünist Partisi adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na fark attı. AK Partili Arslan yüzde 12,98 oy alırken, Maçoğlu'nun oyu ise yüzde 8,69'da kaldı.

Fatih Mehmet Maçoğlu, 2019 seçimlerinde Tunceli'yi ise yüzde 32,77'lik oy oranıyla kazanmayı başarmıştı.