Politika
24 Mayıs 2023 18:51 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2023 19:12

Yeşil Sol Parti'den Ümit Özdağ açıklaması! Ne tavır alacakları merak konusuydu

HDP ve Yeşil Sol Parti Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ görüşmesi sonrasında gerçekleştirdiği toplantının akabinde, "Ülke için referanduma dönüşmüş 28 Mayıs seçimleri ve sonrası için kurulan tuzakların farkındayız." açıklamasını yaptı.

Millet İtitfakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ortak basın toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşup daha sağlıklı yol yürümesi açısından her bir siyasi partiye sorumluluklar düşüyor" dedi.

Özdağ ise, "AK Parti Genel Başkanvekili Numan Bey ziyaret etti, destek istediler. Sığınmacıları sordum. Anlattıkları şey, sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. 28 Mayıs'taki seçimde 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak politikacılara destek verin ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oyunuzu verin" diyerek Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.

Bu buluşmadan hemen önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir tweet paylaştı ve dikkat çekici ifadeler kullandı.

Özdağ, "Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00’i bekleyin" dedi.

HDP VE YEŞİL SOL PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak protokol imzalamasının ardından toplandı. Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

HDP'den yapılan açıklamada 28 Mayıs seçiminin önemine değinildi ve nihai kararın yarın açıklanacağı vurgulandı.

MİLLETVEKİLİ VE ÜYELERDEN DE PAYLAŞIM GELDİ

Önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı olan Sezai Temelli de, "Boykot moykot yok! Sandığa gideceğiz faşizmi yıkacağız, iktidarı değiştireceğiz. Faşizmi yıkacak güç bize karşı yazılmış her türlü protokolü de kimlerin ağzına tıkayacağını çok iyi bilir…" açıklamasında bulundu.

HDP Parti Meclis Üyesi Ahmet SaymadI da, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 2. tur seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesinin ardından sosyal medyadan açıklama yaparak “Yerimiz sabit” dedi.