Teknoloji
09 Ağu 2023 07:06 Son Güncelleme: 09 Ağu 2023 07:09

Yerli otomobil TOGG'un yeni modeli geliyor! Bakan Kacır detayları açıkladı

Yerli otomobil TOGG'a dair merak edilenleri yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bin 500'e yakın yerli otomobil TOGG'un şu an yollarda olduğunu söyledi. Bakan Kacır, "Sedan modeli de bekleniyor. Zannediyorum önümüzdeki yılın sonuna doğru sedan modeli tanıtılmaya başlanacak. 2025’in ilk çeyreğinde de pazara sunulma noktasına gelinmiş olacak." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. TOGG'un sedan modeline ilişkin bilgiler veren Kacır şunları söyledi:

"YILIN SONUNA DOĞRU SEDAN MODELİ TANITILMAYA BAŞLANACAK"

"SUV modeli bir süre devam edecek. Markanın tasarım yöneticileri var. Makul sürelerle bu modelleri, tüm markalar gibi TOGG da güncelleyecektir. Sedan modeli de bekleniyor. Zannediyorum önümüzdeki yılın sonuna doğru sedan modeli tanıtılmaya başlanacak. 2025’in ilk çeyreğinde de pazara sunulma noktasına gelinmiş olacak."

Bin 500’e yakın TOGG'un şu anda Türkiye yollarında seyahat ettiğini belirten Bakan Kacır, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"HEDEF MUHAKKAK İHRACAT"

"TOGG, savunma sanayiinde öğrendiğimiz başarı hikayesinden ilham alarak yönetilen bir projedir. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı ülkelerde TOGG’u hediye etti. Dolayısıyla o ülkelerde TOGG görülmeye başlandı. Bunun bir ihracata dönüşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Ama hedef muhakkak ihracat."