Medya
05 Tem 2011 11:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

YEREL MEDYA ANTAKYA'DA BULUŞACAK!

TGC'nin Konrad Adenauer Stiftung'la düzenlediği 2 gün sürecek seminere çok sayıda gazeteci katılıyor.

TGC'nin Konrad Adenauer Stiftung'la düzenlediği 2 gün sürecek seminere Antakya, İskenderun, Kahramanmaraş, Elazığ, Osmaniye ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katılıyor.
Demokrasinin güçlenmesi ve halkın gerçekleri öğrenme hakkının sağlanması için yerel medyayı desteklemeyi hedefleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Vakfı ile 14 yıldır sürdürdüğü Yerel Basın Seminerleri'nin 59.'su Antakya'da yapılacak. Bugüne kadar yapılan 58 seminerde 7 bini aşkın gazeteciye sertifika verildi.

7-8 Temmuz 2011 tarihlerinde Antakya Narin Otel'de yapılacak seminerin açış konuşmalarını Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, M. Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Antakya Valisi M. Celalettin Lekesiz yapacak.

Başkanlığını Hatay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mithat Kalaycıoğlu'nun yapacağı ilk oturumda Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, "Medyada Ufuk Turu", Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, "Çalışan Gazeteciler ve Sorunlar" ve Vatan gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu, "Gazetecilik ve Demokrasi" konularında birer konuşma yapacaklar.

İkinci oturumda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gn. Sekreteri Sibel Güneş, "Medyada Örgütlenme", hürriyet.com.tr Ankara Temsilcisi ve Diploması Muhabirleri Derneği Başkanı Zeynep Gürcanlı, "Arap Baharı ve Türkiye", TGC Hukuk Danışmanı Av. Gökhan Küçük, "Haber ve Kişilik Hakları" ve TGC Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir, "Yerel Medya ve Resmi İlânlar" konularını aktaracaklar. Oturumu Güney Rüzgarı dergisi Sahibi M. Ali Solak yönetecek.

Birinci günün üçüncü oturumunda ele alınacak konu "Yerel Medyada Planlama ve Görsellik". Gazeteci Tümer Argın'ın hem teorik hem uygulamalı olarak bilgilerini paylaşacağı oturumu, Antakya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı H. Seid Oktay yönetecek.

Seminer ikinci gün Antakya Gazetesi Sahibi Sinan Seyfettinoğlu'nun yöneteceği ilk oturumla devam edecek. Bu bölümde TGC Saymanı Gülseren Güver, "Eğitim Haberciliği", Bizim Gazete Yazarı Kerim Evren, "Medyada Dil Hataları" ve Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Ercan Arslan, "Vizörden Bakış" konularını aktaracak.

İkinci günün son oturumunda oturum başkanlığını Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu yapacak. Organizasyonun da sonu olan bu oturumunda Hürriyet Gazetesi Yazarı ve Basın Senatosu Başkanı Sedat Ergin, "Araştırmacı Gazetecilik", TGC Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Atay, "Orta Doğudaki Gelişmelerin Medyaya Yansıması" ve, İ.Ü.İletişim Fak. Rd-Tv. Böl. Bşk. Prof. Dr. Neşe Kars "Yerel Medyanın Demokrasideki Yeri konularını aktaracak.

Seminer Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'in Değerlendirme konuşması ve Sertifika töreni ile sona erecek.