Politika
14 Nis 2023 00:15 Son Güncelleme: 14 Nis 2023 00:24

Yeniden Refah Partisi adaylarını tanıttı! "Film bitmedi, daha yeni başlıyor"

Adaylarını tanıtıp seçim beyannamesini açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, "Cumhur İttifakı’na katılma nedenimiz 7’li masanın ülkeyi uçuruma sürüklemesine engel olmaktır" dedi.

Milli Görüş hareketinin simge ismi Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın kurucusu olduğu Yeniden Refah Partisi (YRP), milletvekili adaylarını Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirilen törenle tanıttı. Tanıtım töreninin yapıldığı salonun dışına Necmettin Erbakan ve Fatih Erbakan’ın fotoğrafları asılırken milletvekili adaylarının ve partililerin oturduğu koltuklarda ise partinin bayrakları yer aldı.

Salonun tam olarak dolmadığı gözlenen tören öncesinde sunucu tarafından partililere yapılan hatırlatmada, "Genel başkanımızla selfie ve birebir isteklerde bulunmayın. Hanım vekillerimiz için sağ bölümde yer ayrıldı. Milletvekilleri adayları tören bitene kadar yerinizden ayrılmayın” ifadeleri yer aldı.

Salona alkışlar eşliğinde giren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Mücahit Erbakan", "Erbakan'a sadakat şerefimizdir" sloganlarıyla karşılandı.

‘ÖNCELİĞİ İNSANIMIZIN ONUR VE REFAHI YAPACAĞIZ’

Partinin çevre ve şehircilik, enerji, savunma sanayi, ekonomi, hukuk, eğitim, sosyal hizmet politikaları ve engelli hakları gibi alanlardaki vaatlerinin yer aldığı seçim beyannamesinde şu ifadeler yer aldı:

- Kentsel dönüşümde rantı önceleyen değil adil kentsel dönüşüm yapacak, kanuni dönüşümler yapacak, aile ve komşuluk ilişkilerini ön planda tutacağız.

- Enerjide kendi kendine yetebilen projeler geliştireceğiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacağız. Sanayicimize enerji kullanımında destek vereceğiz.

- Milli ve yerli savunma sanayimizin gelişimine destek vereceğiz. İHA gibi kara, hava ve deniz silah ve savunma sistemlerine yapılan yatırımlarını artırarak yerli ve milli olmasına destek vereceğiz.

- Önceliği insanımızın onur ve refahı yapacağız.

- Yasama yürütme ve yargı organlarının kesin çizgilerle birbirinden ayrı olmasını sağlayacağız. Aileyi koruyucu ve aile bağlarını güçlendirici adımlar atacağız.

- Sosyal hizmetlerin adil yapılmasını sağlayacağız.

- Engelli vatandaşlarımızın hayatın tüm alanlarında yer alması temel amacımız olacak.

- Milli Eğitim'de milli ve manevi değerlerimize göre belirlediğimiz bir müfredat oluşturacağız. Öğretmenlerimizin sorunlarını çözeceğiz. 

‘FİLM BİTMEDİ DAHA YENİ BAŞLIYOR’

YSK’ye sunulan milletvekili listelerine göre İstanbul 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan sözlerine, “21 sene aradan sonra Milli Görüş’ü Meclis’e taşımanın heyecanıyla burada bulunuyoruz” diyerek başladı. Erbakan, "Bundan 12 yıl önce Erbakan Hocamız vefat ettiğinde dedik ki 'Erbakan Hocamız vefat etti diye film bitti sanmayın, film bitmedi daha yeni başlıyor.' İşte bugün burada tam 12 yıl sonra hep birlikte 'Milli Görüş Meclis'e', 'Barajları aştık geliyoruz' diyoruz" diye konuştu.

‘CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILMA NEDENİMİZ ‘YEDİLİ MASA’NIN ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLEMESİNE ENGEL OLMAKTIR’

Konuşmasında Millet İttifakı’nı ‘yedili masa’ ve ‘kaos ittifakı’ olarak tanımlayan Erbakan, Cumhur İttifakı’na katılma gerekçelerini, "4-6 yaş arasında okul öncesi yaştaki çocuklara Kuran öğretmek çağdışılıktır. Taliban zihniyetidir’ diyen, namus kavramının kökünü kazımayı amaçlayan, ‘İstanbul Sözleşmesi iktidara gelir gelmez yapacağımız ilk iştir’ diyen, ‘eşcinsel evlilikler tabi ki olabilir ama toplum buna henüz hazır değil’ diyen, ‘LGBT Türk aile yapısına zarar vermez’ diyen, başörtüsüne anayasal güvence getirilmesine laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıkan yedili masanın ülkeyi uçuruma sürüklemesine engel olmaktır" şeklinde sıraladı.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKILMASI NOKTASINDA PARTİMİZİN MÜCADELESİNİN ÇOK BÜYÜK KATKISI OLDU’

Yeniden Refah Partisi’nin Meclis dışında son derece etkili ve yapıcı bir muhalefet yürüttüğünü söyleyen Erbakan, "EYT’lilerin mağduriyetleri konusunda, Ayasofya’nın yeniden cami olması noktasında, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması noktasında, LGBT sapkınlığına karşı uyanık olunması noktasında, pandemi sürecinde ne olduğu belli olmayan aşılardan milletimizin korunması noktasında Yeniden Refah Partimizin çabalarının mücadelesinin çok büyük katkısı oldu. Meclis dışında dahi bunlara vesile olduysak inşallah Meclis’te güçlü bir şekilde temsil edilerek çok daha büyük hayırlara vesile olacağız” diye konuştu.

‘CİLALANIP PARLATILANLAR SEÇİME KENDİ LOGOLARIYLA GİRMEKTEN ÇEKİNİRKEN, YRP KENDİ LOGOSUYLA GİRİYOR’

Seçimlere kendi logo ve kendi adaylarıyla gireceklerini söyleyen Erbakan, "Milli Görüş’ün tek temsilcisinin Yeniden Refah Partisi olduğunu" ifade ederek şunları kaydetti: "Büyük imkanlarla siyaset yapanlar, su gibi para harcayanlar, cilalanıp parlatılanlar, balon gibi şişirilenler seçime kendi logolarıyla girmekten çekinirken, Milli Görüş'ün tek temsilcisi Yeniden Refah Partimiz bu seçime aslanlar gibi kendi logosuyla, kendi adaylarıyla giriyor. İnşallah Milletimiz de bu seçimde gerekeni yapacak. 14 Mayıs’ta ülkenin belirsizliğe ve kaosa terk edilmeyeceği, dindar kesimlerin kazanımlarının korunacağı, tekrardan 28 Şubat’ın karanlığına dönmeyeceğimiz, maceraya sürüklenmeyeceğimiz bir sonuçla karşılaşacağımıza yürekten inanıyorum.”