Medya
02 Şub 2011 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

YENİ YILIN İLK YARISINDA YENi KAÇ DİZİMİZ OLUR?

Yeni yılın ilk günlerinden itibaren yeni dizilerimiz peş peşe ekrana geliyor. Değişen bir şey yok.

YENİ YILIN İLK YARISINDA YENi KAÇ DİZİMİZ OLUR?

Yeni yılın ilk günlerinden itibaren yeni dizilerimiz peş peşe ekrana geliyor. Değişen bir şey yok. Yayında olan ve olacak tam dokuz dizimiz var. ‘İzmir Çetesi’ (Star),  ‘Sırat’ , ‘Nuri’ (Kanal D), ‘Canan’ (FOX), ‘Sen de Gitme’, ‘Mazi Kalbimde Yaradır’ (TRT 1) yakında ekrana gelecek. Ekrana yeni yeni ısınanlar ‘+ 18’, ‘Şüphe’, ‘Adını Feriha Koydum’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’... Daha da bitmeyecek. Peki ne verecek bu diziler? Valla hepsi birbirine benzeyecek. Bildik hikayeler olacak. Artık belli olan nokta şu; sadece ve sadece çekimler ve oyuncular farkı ortaya koyuyor.
Bir de bu ekibe TNT katılacak. Yeni gelir kapısı TNT kanalı. Yerli dizilere girdi bile. Bu durumda mart ayına kadar tahminen yeni dizi sayısı 20’ye yaklaşır.

SAMANYOLU YARIŞMALARDA
Sinema ve yarışma olayına girdi Samanyolu. ‘Sırlar Dünyası’ kanalı olarak bilinen STV bu kimliğinden sıyrılmak istiyor anlaşılan. Yeni yarışması ‘Varlık Harikaları’nın ismi ilginç. Yarışmadan çok televizyonda ders programı gibi. Yarışmacılar popüler, ama pek bu kanalın kapısından geçmeyen isimler; Furkan Kızılay. Sema Atalay ve Esra Sönmezer gibi.  Sunucumuz da Vatan Şaşmaz. Mistik bir hali de yok değil yarışmanın. “Uyluk kemiğinden ilham alınarak hangi mimari harika yapılmıştır” gibi sorular var.

DİZİLERİN YARIŞMASI GELİYOR
Bu iş gerçekten bir uzmanlık alanı. Dizilerimizi takip etmek öyle kolay iş değil. Yani hayatta işi gücü bırakıp sadece dizilerle ilgilenmek lazım. Not defterleri yetmez... İşte bunun yarışması ‘Hayatım Dizi’, Star’da başlıyor bu cumartesi. Sunucumuz ‘Cevahir’ tiplemesiyle tanıdığımız Ufuk Özkan. Bu konuda bilgi ve görgünüzü artırmak için iyi bir fırsat.
Mesela bizim alanda da artık TV eleştirmeni olmak yetersiz kalıyor. Dizi uzmanı yazarlar var. Ya da sadece bu konunun uzmanı muhabirler. Aynen ekonomi ya da polis muhabiri gibi. Onlar, dizilerle yatıp dizilerle kalkmak gibi gerçekten zor bir işi yapıyor.

ESENLER, ESRA EROL’U İZLİYOR!
Esenler Belediyesi yılın ‘En’lerini seçti. Bunun Esenler halkının seçimi olduğu vurgulandı. Televizyon ödüllerinde Samanyolu Televizyonu ağırlıklı oldu. Genel olarak ödülleri ‘muhafazakar’ kesim aldı.
Ama bu ödüller arasında biri dikkat çekiyordu; ‘En İyi Kadın Programı’ ödülünü Esra Erol aldı. Esenler’de son yerel seçimlerde AKP açık ara birinci parti olurken, ikinci parti Saadet Partisi’ydi. Yani ilçe ‘muhafazakar’ bir seçmene sahip ağırlıklı olarak. ‘En İyi Kadın Programı’na aile yapısına zarar verdiği vs. konularda çok eleştiri alan evlilik programlarından biri seçildi.
RTÜK’e bu programı şikayet eden büyük çoğunlukla ‘muhafazakar’ kesim. Peki bu çelişki değil mi? Olmadığı ortaya çıkıyor. “Biz belgesel istiyoruz böyle programlar kaldırılsın” diyen ama diğer yanda paşa paşa izleyen bir izleyici profili var bizde. Sanırım bu ödül de bunu gösteriyor.

Sina KOLOĞLU / www.milliyet.com.tr