Gündem
16 Mar 2011 14:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

YENİ TV SLOGANI: HERHANGİ BİR YER, HERHANGİ BİR ZAMAN, HERHANGİ BİR EKRAN

Bugünün televizyon sloganı da şu; herhangi bir yerde herhangi bir zamanda ve herhangi bir ekranda otur televizyon izle.

YENİ TV SLOGANI: HERHANGİ BİR YER, HERHANGİ BİR ZAMAN, HERHANGİ BİR EKRAN

15 -24 yaş arasındakiler artık televizyon başında oturup program izlemiyor. Daha doğrusu bu eğilim giderek artıyor. Şimdi bilgisayar ve akıllı telefon, televizyon programlarını izleme alanları. Bizde başlayan ‘Tivibu’ yani ‘Catchup TV’ şu an en yaygın olanı...

Bugünün televizyon sloganı da şu; herhangi bir yerde herhangi bir zamanda ve herhangi bir ekranda otur televizyon izle. Eğ, bük, yapıştır ve kendi televizyon programına sen sahip çık! Oyunlardan biri yani. Bizim eski kuşakların ekran karşısında olmamızla genç kuşağın televizyon izleme alışkanlığı değişti. Biz televizyonlarla onlar, bilgisayarlarla büyüdü.

Ben televizyon önünde büyüdüğümü söyleyemem. Ortaokul çoktan bitmişti tanıştığımda. Neyse, aptal kutusu derdik. Kutuyu aldılar karşımızdan, ekrana, cep telefonuna taşıdılar bir de allayıp pullayıp “Televizyonuna sen sahip çık, sen hükmet” diye uyduruktan bir laf da söylediler. Güya bizi esir almaktan vazgeçtiler! Genç kuşak daha beter durumda. İrili ufaklı ekranların önünde sanki, kendilerine sunulmuş bir özgürlük heyecanı içinde debelenip duruyorlar.

SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET