Gündem
31 Mayıs 2017 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Yeni Şafak yazarı Mustafa Armağan hakkında flaş talep!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa Armağan hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ten hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Genel Yayın Yönetmeni olduğu Derin Tarih Dergisi’nin Mayıs sayısında kaleme aldığı “Latife Hanım konuşursa neler olur?” başlığıyla yayınlanan yazı dizisinde Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ettiği belirtilen Yeni Şafak yazarı Mustafa Armağan’ın 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsi istendi.

Şüpheli Armağan ifadesinde, yazı dizisinde kitaptan ve gazete röportajından alıntılar yaptığını belirterek, suçlamaları reddettiği de iddianamede yer aldı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İHBARDA BULUNDU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Mustafa Armağan’ın Derin Tarih dergisinin yayın yönetmeni olduğu belirtildi.

Derginin Mayıs 2017 tarihli 62. Sayısının dergi kapağı olarak “Latife Hanım’ın 91 yıldır gizlenen mektubu”, “Kemal Paşa Çakma Napolyondur” başlıkları ile Latife Hanım’ın fotoğrafının basıldığı anlatılan iddianamede, derginin 38-53 sayfa aralığında şüpheli Armağan tarafından hazırlandığı anlaşılan “Latife Hanım konuşursa neler olur?” başlığı altında bir yazı dizisi kaleme aldığı kaydedildi.

İddianamede yazı içerisinde Atatürk’e hakaret içeren ibarelerin bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğünce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na dergi örneği de gönderilerek adli yönden yasal işlemlerin yapılması talep edildiği ifade edildi.

Derginin incelendiği ve soruşturma başlatıldığı anlatılan iddianamede söz konusu derginin Mayıs sayısı hakkında da savcılığın talebi üzerine hakimlik tarafından toplatılmasına, basım yayın ve dağıtımın durdurulmasına ve el konulmasına karar verildiği hatırlatıldı.