Medya
01 Tem 2013 15:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

"YENİ ŞAFAK, TAKVİM VE A HABER UTANÇ HABERCİLİĞİ YAPTI"

MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, Gezi Parkı eylemleri sırasında, medyanın linç kampanyası yürüttüğünü söyledi..

MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, Gezi Parkı eylemleri sırasında, medyanın linç kampanyası yürüttüğünü söyledi..

İşte o yazı;

Farkında olmayan kaldı mı? Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en çalkantılı günlerini yaşıyor. Türkiye'nin 31 Mayıs itibariyle ortaya çıkan mevcut politik iklimi, sektörümüz de dahil olmak üzere hemen her alanda 'tolerans' ve 'profesyonellik' kelimelerini unutturdu. Ülkemizin gelecekle ilgili umutlarını dağıttı.

Gezi Parkı aktivistlerine karşı vicdani bir koruma refleksiyle ve kendiliğinden gelişen toplumsal olaylar dizisi, zamanında tedbir alınmadığı için yönetilmesi zor bir sürece dönüştü. Kriz gün geçtikçe büyüdü, ülke çapına yayıldı. Uluslararası medyanın ilgisini çekti. Hatta dünyanın diğer kentlerine yayıldı... Ve ülkeyi yöneten hemen her kademe yöneticide, vatandaşı dinleme, anlama, empati kurma ve çare üretme yerine, olayların altında bir çıban başı bulma, bir komplo arama psikolojisi geliştirdi.

Aynı durum medyanın bir kısmında da ortaya çıktı. Yeni Şafak, Takvim, A Haber ve Yeni Asır gibi yayın organları profesyonel yayıncılığı unuttular; birer propaganda merkezine dönüştüler. En temel insan hakları arayışı olan protestolara tarafsız kalmayı veya tolerans göstermeyi bırakın, birer siyasi linç makinasına dönüştüler.

Türkiye, medyanın aktif ve kirli rol oynadığı bu türden bir linç ve yağma girişimini en son 6-7 Eylül olaylarında yaşamıştı. Bugün hala 6-7 Eylül olayları ülkemiz tarihinin ve ülkemiz basın tarihinin en utanılacak zamanlarından biridir.

31 Mayıs sonrası yukarıda adı geçen yayın organlarının sergilediği tutum da, ülkemiz basını adına en az 6-7 Eylül dönemi yayıncılığı kadar kirli ve utanılacak bir tarihi dönem olacaktır.

Bu öyle bir linç girişimi ve öylesine gözü dönmüş, aklı başından gitmiş bir fanatizm ki... Markaları, reklamverenleri, reklam ajanslarını, dijital ajansları ve en saygın yaratıcıları ve dergimiz MediaCat'i hedef alabiliyor... Ekonomiyi işleten, ekonominin asıl can damarı olan tüm bu unsurları, uluslararası bir komplonun parçası gösterebilecek kadar vicdanını kaybedebiliyor...

Pelin ÖZKAN / MEDIACAT