Televizyon
26 Oca 2013 18:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

YENİ REYTİNG ÖLÇÜMLERİ YARIŞMALARA YARADI!

Televizyon dünyasının nabzını tutan reyting sonuçları yarışmaların yüzünü güldürdü dizi ve dini içerikli programları üzdü.

Televizyon sektörünün her gün merakla beklediği reyting sonuçları şu sıralar verdiği sonuçlarla herkesi şaşırtıyor. Bir hafta üst sıralarda olan programlar bir diğer hafta dibe çakılıyor.

YENİ ÖLÇÜM SİSTEMİ YARIŞMALARA YARADI

Yeni ölçüm sisteminde kanalların tonlarca paralar harcadığı diziler değil aksine daha düşük fiyatlara hazırlanan yarışma programları zirveye oturuyor. Bununla birlikte yeni sezona büyük umutlarla giren bir çok dizi yayından birer birer kaldırılıyor.

Reklamverenleri her ne kadar etkilemediği söylense de alınan reyting sonuçları bir çok dizi ve programın kaderini belirliyor.

ÖĞLE KUŞAĞI DÜŞTÜ DİNİ HASSASİYET AZALDI

Öğle kuşağı olarak bilinen programlarda eskiye oranda bir düşüş söz konusu, dini içerikli programlarda bu düşüşten nasibini alanlar arasında.

Kitleleri peşinden sürükleyen bazı dini programlar hariç dini programların yeni ölçümlerde izlenme oranları düştü, özellikle AB grubunda dini programlara ilgi azaldı bu durum akıllara AB grubu kimdir sorusunu getirdi.

Manevi hassasiyetin zirveye ulaştığı Mevlid Kandili’nde bile bazı büyük kanalların dini programları haricinde bu durumun değişmemesi kafalarda soru işareti bırakıyor.

HABER VE SPOR PROGRAMLARI İZLENİYOR

Spor programları haftasonu reyting sıralamasında yine aynı yerini alırken, ana haber bültenleri ülkenin gündemine göre yine zirveyi zorluyor.