Medya
27 Mar 2012 15:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

YENİ MİZAH DERGİSİ 64 YAYIN HAYATINA BAŞLADI!

Türk mizah dünyasındaki unutulmaya yüz tutmuş, aylık mizah dergisi eksikliğini kapatmak üzere Mizah Dergisi "64" yayın hayatına bugün başladı.

Çiçeği burnunda Mizah Dergisi "64"ün Editörü Senem Bedia Aşkın tüm ekip adına yaptığı yazılı açıklamada, bugün yayın hayatına başlayan "64"ün uzun zamandır çeşitli mizah dergilerinde tecrübe kazanmış, bu işe gönül vermiş 30'a yakın genç ve yetenekli yazar-çizer kadrosu ile okuyucunun karşısına çıktıklarını belirtti.

Aşkın, mizah anlayışına yeni bir soluk kazandırmayı amaçladıklarını da belirterek, "Amacımız güldürüp düşündürmek ve böylece toplumun sesi olmaktır. Sloganımız ise (Savulun yetim hakkını beşamel sosuyla yiyenler, savulun kul hakkını şalgamsız yutamayanlar) şeklindedir" dedi.

Senem Bedia Aşkın, çiçeği burnunda Mizah Dergisi "64" hakkında şu sırları verdi:

"64 artık ezilene bir telefon kadar yakın. Mazluma ortalama bir Laz bakkal kadar el ense. Hepsi okumuş çocuklardan oluşan, mühendis, doktor veya avukat olmayı elinin tersiyle reddedip mizahı seçmiş gencecik kadrosu, sizin için aylarca sabahladı.

Anneleri sorduğunda okulda olduklarını, kantinde çay içtiklerini söyleyip tekrar tekrar sabahladılar. Amcaları hal hatır sorduğunda yine okulda olduklarını söylediler. Babaları kıllanıp kapıya dayandığında halatla arka kapıdan kaçtılar ama yılmadılar. Toplam 64 sayfadan oluşan mis gibi dergiyi, banklarda, otobüs duraklarında, ofis kenarlarında, kuaförde, masaj salonunda, pazarda, mutfakta, mecliste, tribünlerde ve mesire yerlerinde yazdılar çizdiler, tamamladılar.

O yüzden bu dergiyi kendinize yakın hissettiğinizde şaşırmayın. Ve etrafınıza dikkatlice bir kez daha bakın. Çünkü yanı başınızda bir 64 yazarı veya çizeri çalışıp yorgunluktan sızmış olabilir."

Aşkın, bugüne kadar yayımlanmış ve yayımlanmakta olan önde gelen mizah dergilerinin ustalarının da önemli desteği ile yayın hayatına başlayan 64'ün sahip olduğu enerjiyle uzun soluklu bir yayın olmayı hedeflediklerini kaydetti.

ETİKETLER
#mizah dergisi #64