Gündem
11 Oca 2016 16:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Yeni bir gazete daha yayın hayatına 'merhaba' dedi!

Gazeteci Yazar Hakan Albayrak yönetimindeki Müstakil Gazete, bugün okuyucusuyla buluştu.

“Kimsenin başını derde sokmadan yeni bir gazete çıkarmanın yolunu arıyorum, bulursam haber veririm” diyen Gazeteci – Yazar Hakan Albayrak, kendi gazetesini kurdu. Türkiye’nin yeni gazetesi Müstakil Gazete, 11 Ocak 2016 itibariyle okurlarıyla buluştu.

Hakan Albayrak, Müstakil Gazete’yle birlikte basında ilk kez dijital abonelik (PDF aboneliği) dönemini başlattı. Daha az baskı yaparak ancak daha çok dijital abone bularak yayın hayatını sürdürmeyi hedefleyen gazete, gelişmiş batı ve Uzakdoğu ülkelerinde olduğu gibi gücünü sadece okurdan alacak.

Gazete'nin ilk manşeti "İran, günahkar siyasetin öncüsü" başlığını taşıyor. Haberde Lübnanlı Şii alim Subhi Et-Tufeyli'nin İran devleti ve milislerine yönelik eleştirilerine yer veriliyor.

4 kişilik bir ekiple hazırlanan Müstakil Gazete 8 sayfa ve 1 TL'den satılacak.

Hakan Albayrak, Müstakil Gazete’nin ilk sayısında yer alan ‘Başlarken’ başlıklı başyazısında, basın hayatına şu satırlarla yeniden merhaba dedi:

“Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınarak başlayalım, Rahmân ve Rahîm Allah’ın adıyla.

1. Müstakil Gazete’yle huzurlarınızdayız. Kavuşturana şükür. Emperyalizme ve onun bir cüzü olan Kemalizm’e yüzde yüz muhalif bir gazete bu. Mutedil İslami hareket(ler)e ait. Hürriyetten, adaletten, İttihad-ı İslam’dan yana. IŞİD veya DAİŞ diye anılan Bağdadi grubundan Kasım Süleymani ordularına ve “Paralel Yapı”ya kadar bütün sözde İslami ve fakat özde bozguncu oluşumlardan berî.

2. Kimilerine Türkeş’in 27 Mayıs 1960 sabahı radyoda okuduğu ihtilal beyannamesindeki “NATO’ya, CENTO’ya bağlıyız” teminatı gibi gelecek, ama söylemezsek olmaz: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin Türkiye ve cümle İslam âlemi için ifade ettiği ehemmiyeti müdrikiz. Bununla beraber, onları her hususta kayıtsız şartsız desteklemek gibi bir anlayışımız yok.

3. Gazetemiz belden aşağı vurmayan, bu hususta en yaman muarızlarımıza ve hatta düşmanlarımıza dahî itimat telkin eden bir gazete olacak inşaallah.

4. Gazetenin patronu, çok af buyurun, bendenizim. Resmi işlemlerin altından kalkamayacağımı anladığım için resmi patronluğu Ertuğrul Fındık’a yükledim. Dostlarımızdan aldığımız paralarla çıkarıyoruz gazeteyi. Arkamızda herhangi bir sermaye grubu, siyasi yapı veya istihbarat teşkilatı yok. Yazıhanede dört kişiyiz: Görsel yönetmenimiz Emrah Koca, onun kardeşi ve yardımcısı Fatih Koca, hepimizi çekip çeviren Ertuğrul Fındık, bendeniz Hakan Albayrak. Yazarlarımızla “Beş kuruş yok”ta anlaştık. Henüz muhabir alamıyoruz (Anadolu Ajansı’na kuvvet). Üç aylık bir perspektifimiz var. Bu zaman zarfında yeteri kadar okur toplayamazsak gazeteyi kapatmamız gerekir.

Rabbi yessir ve la tuassir Rabbi temmim bilhayr.”