Televizyon
03 Ara 2012 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

YAYIN SIRASINDA ÖZLEM DENİZMEN'İ ARAYAN BANKA NE TEKLİF ETTİ? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Özlem Denizmen'in sunduğu Para Durumu Programı'nda, televizyon tarihinde bir ilk yaşandı.. VİDEO

A Haber’de Özlem Denizmen’in sunduğu Para Durumu Programı’nda, düşmeye başlayan faizlerle birlikte kredi ve gayrimenkul alımı konusu işlendi. Ev almak isteyenlere önemli tüyoların verildiği program sırasında, Özlem Denizmen’i arayan banka, bakın ne teklif etti?

İşte Özlem Denizmen ve banka arasında yaşanan o ilginç diyalog;

Özlem Denizmen: Yanlız şu an yayındayım. İhtiyaç kredisi vermek istiyorsunuz. 40 bin liraya kadar ihtiyaç, 100 bin liraya kadar araba, 250 bin liraya kadar ev kredisi veriyorsunuz. Kefilsiz, koşulsuz, şartsız… Başka bankadan getirirsem başka hiçbir dosya ücreti almıyorlarmış. Burada konut kredisi experi bir konuğumuz var. Kendisine danışayım öyle arayayım çünkü bu işler danışmadan olmuyor. Bankalar arayan arayana…  Smsler, twittler, böyle telefonlar hakikaten büyük rekabet var. Çanta elimde bankadan bankaya gezmeli miyim? Birkaç tüyo verebilir misiniz?

İŞTE O ANLAR : VİDEO

Murat Aysan: İnternette hesaplama, kredi dediğinizde önünüze bir sürü internet sitesi çıkacak. Bunu üçe ayırın. Önce kamu bankaları var. Kamu banlarına bakmakta fayda var. Ve özel büyük bankalara ve tüketici finansman şirketlerine bakmakta da fayda var.

‘’2 ODALI EVLER SON DERECE LİKİT GAYRİMENKULLERDİR’’

Programda ayrıca Murat Aysan faizlerle ilgili olarak,  ‘’Faizlerin bir miktar daha düşeceğini düşünüyorum. Özellikle Aralık ayının sonu, Ocak, Şubat, Mart aylarında faizlerin bugüne kadar gördüğümüz en düşük seviyeyi bulmasını bekliyoruz. Bunun 2-3 önemli nedeni var. Bunlardan birincisi, faizler uzun süre yüksek seyretti. Artık ekonomik veriler v.s belli bir platforma doğru iniyor. İkincisi Aralık, Ocak, Şubat, Mart finans sektörünün rekabetinin en çok arttığı aylardır. Bunun iyi değerlendirilmesi lazım.’’ dedi.

Ev almak isteyenlere önemli bilgiler veren Aysan, ‘’Bize geldiğinizde bir form dolduruluyor. O formun içinde belli bilgileri topluyoruz. Bu paranın nasıl geri ödeneceğini, mevcutta yasal olarak  %25 ten az olmaması şartıyla bir miktar peşin para vermek gerekiyor, bu paranın bir yerde olup olmadığına, gelirinin sürekli olup olmadığına bakıyoruz ve aylık gelirin ne kadarıyla taksit ödenebileceğini anlamaya çalışıyoruz. Kredi kayıt bürosuna bakıyoruz. Bu kişinin kredilerinde, kredi kartlarında, diğer bireysel kredilerindeki duruma ne, kadar borçlu, bunları ne kadar düzenli ödeyebilir ve bize teminata verilecek olan ya da satın alınacak gayrimenkulün niteliklerine bakıyoruz. Örneğin 2 odalı evler hem kiraya verirken hem satarken son derece likit gayrimenkullerdir.’’ diye konuştu.