Televizyon
27 Ara 2015 12:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Yavuz Bingöl faturayı Ahmet Hakan'a kesti: Uyarmalıydı, eline ne geçti?

İki yıl önceki bir röportajda sarf ettiği sözler nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Yavuz Bingöl konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasını ‘insani’ bulmasıyla uzun süre tartışmaların odağında kalan türkücü Yavuz Bingöl, faturayı söyleşiyi yapan gazeteci Ahmet Hakan’a kesip o sözlerini yayınlamasının yanlış olduğunu söyledi.

Sözlerinden dönmedi, Ahmet Hakan’a sitem etti

CNN Türk yayınına katılan Bingöl, geçtiğimiz yıl Hakan’a verdiği söyleşide sarf ettiği, “Mesela Tayyip Bey’in ölmüş anasına küfür edildiği zaman, ertesi gün o zaman Berkin Elvan’ın annesi yuhalattığı zaman… İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak” sözlerinin arkasında olduğunu söyleyip ardından da Hakan’ı ‘yaşadığı süreç’ nedeniyle sorumlu tuttu.

Bingöl, “Benim için 2011’de ‘Derviş gönüllü dostum’ diye yazan bir gazeteci bunu yapmamalıydı. O röportajı yayınlamadan önce, bu sözlerimin tepki çekeceği konusunda beni uyararak bu kısımları yayınlamamalıydı. Yayınladı da eline ne geçti?” diye konuştu.

‘Yapmadın be üstadım ya!’

Bingöl, Hakan’ın kendisini uyarması gerektiğini savunarak, “Bu röportajı yapıp röportajın son halini gönderme sözü vermesine rağmen göndermemesi ve ‘Yavuz burada şöyle bir şey, biz bunu böyle kullanmayalım, doğru anlaşılmaz senin için iyi olmaz’ demesi gereken, bu işi bilen insan o insan. Ama beni uyarmadı” dedi.

Bingöl, Hakan’ın ismini vermeyi reddederek,“Orayı düzeltecek ve dostluğunu koruması gereken bu işi bilen üstat gazeteci arkadaş demesi lazım ki ‘Yavuz burayı ben çıkardım, burayı toparlayamamışsın, biraz bocalamışsın’ demesi gereken insan… Yapmadın be üstadım ya! Yazık günah değil mi benim yaşadığım bu sürece? Bundan ne elde ediyorsunuz? Dünyanın neresinde sanatçılara böyle sorular soruluyor?” diye sitem etti.

Ama sözünün arkasında

Ünlü türkücü sık sık yardım konserleri verip cezaevindeki tutuklulara yardım gönderdiğini sözlerine eklemeyi ihmal etmedi. Bingöl, Hakan’ı suçladığı söyleşideki sözlerini düzeltme gereği duymadığının da şöyle altını çizdi: “Bir insanın yaptığı iyi şeyleri güzel şeyleri söylemenin neyi kötü. Bu arada ben röportajımın da arkasındayım. Ne dediysem arkasındayım. Ne yalakalığım kalmış, ne adiliğim kalmış. Bugüne kadar yaptıklarım bir çırpıda yok edilmeye çalışıldı.”

Yavuz Bingöl, ailesi dahil birçok kişinin kendisine sahip çıkmadığını, sosyal medyada lince uğradığını belirtirken, “Ama babam ve kardeşim bana sahip çıkmadı. Ben iyi bir evlat, iyi bir ağabey oldum her zaman. Böyle olmamalıydı” dedi.

Ara Güler’e destek

Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını çektiği için tartışılan fotoğrafçı Ara Güler’e de destek çıktı. Her şeyden önce Ara Güler’e yaşından ötürü saygı duyulması gerektiğini söyleyen Bingöl, ‘klavye başında 20 yaşındaki insanlar‘ın Güler’e hakaret ettiğini görünce, ‘Terbiyesizler’ demek istediğini de sözlerine ekledi.