Gündem
13 Kas 2023 11:04 Son Güncelleme: 13 Kas 2023 11:15

Yargıya dair çarpıcı Abdullah Çetinkaya iddiası! ‘Bir işiniz varsa çözer…’

Barış Terkoğlu dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı ve “’Yargıda hele Yargıtay’da bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer’ diyorlar” diye yazdı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bürokrasiden yargıya pek çok isimle yakın ilişkisi olan Abdullah Çetinkaya ismine dikkati çektiği bugünkü yazısında, “Çetinkaya’nın Ankara’da konuşulan bir ünü oluşmuş. ‘Yargıda hele Yargıtay’da bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer’ diyorlar” diye yazdı.

“AYM üyelerinden Adalet Bakanlığı bürokratlarına, Yargıtay mensuplarından başsavcılara, HSK’nin kritik isimlerine kadar onun pek yakını” diyen Terkoğlu yazısında şunları kaydetti:

“Çetinkaya’nın Ankara’da konuşulan bir ünü oluşmuş. ‘Yargıda hele Yargıtay’da bir işiniz varsa Abdullah Çetinkaya çözer’ diyorlar. Hayır, dosyanızı götürmeseniz de olur. Zaten okusa da hukukçu olmadığı için anlamaz. Numarasını verseniz o dosyanızı bulur, derdinize derman olur diyorlar.

İşte Abdullah Çetinkaya’nın yerinde bu yüzden olmak isterdim. ‘Yanlış yaptın Can Atalay, AYM’ye değil bana gelmeliydin’ derdim. Sonra AYM’nin yapamadığını yapar, dosyasını şipşak diye çözerdim. Böylece devleti krize sokan yargı çatışması da hiç çıkmamış olurdu. Ülkeye de bir faydam dokunurdu. Allah da yardım eden kullarını sever onun hayatını kolaylaştırır ya, kader beni daha zengin, gönlümü daha bol yapardı. Ben de ülkeye faydalı olan yargı mensubu dostlarıma hediyeler alır, onları tatile götürürdüm.”