Gündem
09 Tem 2011 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:33

''YARGISIZ İNFAZI İBRETLE İZLİYORUZ!'' FENERBAHÇE'DEN İDDİALARA YANIT!

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir’in konuşmasından satır başları şöyle:

"- Sadece Fenerbahçe adına değil, Türk futbolu adına önemli bir süreçten geçiyoruz. SAyın Başkanımız Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan’ın tutuklu olarak yargılanmalarına hükmedilmiştir. Şunun bilinmesini istiyoruz ki, Fenerbahçe Spor Kulübü, Türk adaletine sonsuz bir güven duymaktadır.  Bu nedenle 1 haftadır susuyoruz.. Ama görüyoruz ki bazı kesimler yargısız infaz yapmaya devam etmekte davanın gizliliği her geçen gün aratan bir şekilde ihlal etmektedir."

- 104 yıllık şanlı tarihe sahip, 25 milyon taraftarı bulunan, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan kulübümüz, hakkında en doğru kararı vereceğinez inanıyoruz. Ancak belli bir kesimin yargısız infaz yapmasını kabul etmiyoruz.

- Soruşturmanın gizliliği ilkesi her gün ihlal edilmektedir.

- İddia edilen hiçbir delil, mahkeme tarafından kabul edilmedikçe, delil hükmü kazanamaz. Mahkemeler hukuka ve vicdanına göre kararını verir.

- İçler acısı bir yargısız infaz ve linç kampanyası yürütülüyor.

- Yargısız infaz süreci, camiamızda infial yaratıyor, kınıyoruz.

- Toplumsal infiale neden olacak bir konuda acele karar verilmemelidir.  Küme düşürme kararı Federasyonun ciddiyetiyle bağdaşamaz.

- Telafisi imkansız bir karar verilirse Türk sporu zarar görür