Gündem
13 Kas 2023 07:12 Son Güncelleme: 13 Kas 2023 07:22

Yargı ile ilgili ‘tek otoriteye bağlama süreci’ iddiası! ‘Büyük bir operasyonun düğmesine basıldı…’

Mehmet Tezkan, ‘yargıyı tek otoriteye bağlama sürecinin’ başlatıldığını yazdı ve “Büyük bir operasyonun düğmesine basıldı” ifadelerini kullandı.

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, yüksek yargıdaki krizi değerlendirdiği yazısında, "Bahçeli’nin isteği doğrultusunda Anayasa Mahkemesi’ni kaldıramasalar bile elin ayağını budayacakları belli… Operasyon dedim… Kimse bu krizin beklenmedik şekilde çıktığını düşünmüyor herhalde" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kavganın tarafı olacak halim yok, hakemlik görevi bize düşebilir" sözlerine işaret eden Tezkan, şöyle devam etti:

"Çoğu kişi tarafsızlığının ilanı olarak algıladı… Hayır bu sözünün anlamı öyle değil. Ben Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay’ın da üstündeyim demek istedi. Hakemlik ne demek? Son kararı ben veririm demek... Tek ve en üstün otorite benim demek…

Oysa Anayasa açık ve net: Anayasa’nın 148. Maddesi Anayasa Mahkemesi’ne cumhurbaşkanlarını bile yargılama yetkisi veriyor. Demek ki en üst otorite orası…

Kimse itiraz etmesin, kimse üstünü örtmeye, görmemezlikten gelmeye çalışmasın… Gerçek şu; büyük bir operasyonun düğmesine basıldı. Yargı krizi gerekçe gösterilerek yargıyı tek otoriteye bağlama süreci başlatıldı."