Gündem
01 Ara 2010 09:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

WIKILEAKS'IN KURUCUSUNA YAKALAMA KARARI ŞOKU!

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, İsveç Yüksek Mahkemesi'nin verdiği yakalama emri ile Julian Assagne'nin peşine düştü.

İnterpol sözcüsü, İsveç adına bir kırmızı bültenin bulunduğunu belirtti.

İsveç’te, 18 Kasımda Julian Assange hakkında, tecavüz suçundan tutuklama kararı verilmişti.

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, İsveç Yüksek Mahkemesi’nin verdiği yakalama emri doğrultusunda Wikileaks kurucusu Julian Assagne’nin yakalanması için dünya çapında alarma geçti.

ABD büyükelçiliklerindeki iç yazışmaları dünyaya ilan ederek uluslararası toplumun tepkilerini çeken, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, hakkındaki tecavüz dava nedeniyle İnterpol tarafından heryerde aranıyor.

EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDE
İsveç Yüksek Mahkemesi’ninhakkında yakalama emri verdiği Assange’nin, tecavüz ve cinsel istismar gibi ağır suçlardan dolayı İnterpol’ün en çok arananlar listesinde yer aldığı belirtildi.

Uluslararası Polis Teşkilatı İnterpol, "tecavüz ve cinsel taciz" soruşturması çerçevesinde İsveç tarafından aranan Wikileaks sitesinin sahibi Julian Assange hakkında, uluslararası tutuklama emri (kırmızı bülten) çıkardığını bildirdi.

Stockholm savcısı, geçen Ağustos ayında İsveç’i ziyaret eden Assange hakkında, iki kadının tecavüz suçlaması ile savcılığa başvurmaları üzerine soruşturma başlatmıştı. Savcı, Assange hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını, sanığın ifadesini almak için arandığını açıklamıştı.