Gündem
10 Mayıs 2016 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:30

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın yalnızlığı bitti!

Çocuklarının hediye ettiği yavru kediyle objektife poz veren Assange'ın keyfi yerinde göründü.

2012 yılından beri hakkındaki suçlamalar nedeniyle, Ekvador’un Londra büyükelçiliğinde yaşayan Wikileaks’in kurucusu ünlü gazeteci Julian Assange, artık eskisi kadar yalnız değil.

Çocuklarının hediye ettiği yavru kediyle objektife poz veren Assange’ın keyfi yerinde göründü.

Time’da yer alan habere göre, kedinin henüz bir adı yok, ancak bir twitter hesabı oldu bile. ‘EmbassyCat’ kullanıcı adına sahip hesabın biyografisinde, Assange’ın uzmanlığı gözetleme karşıtlığına (countersurveillance) gönderme yapılarak, yavru kedi hakkında, “Ekvador büyükelçiliğinde Julian Assange ile birlikte yaşıyorum. ‘Karşı-mırrlama’ ile ilgileniyorum” yazıyor.


Henüz 10 aylık kedinin adının ise, önümüzdeki ay açıklanması bekleniyor.

Dört yıldır tecrit altında

Ekvador’un diplomatik sığınma sağladığı Assange, dört yıldır elçilik binasında tecrit altında yaşıyor ve sağlığından şüphe ediliyor.

İsveç hükümeti cinsel istismar suçlaması yöneltilen Assange’ın sorgulanmak üzere iadesini talep etmişti. Ancak Assange bunun kendisinin Wikileaks üzerinden yayınladığı belgelerden dolayı tutuklamak üzere ABD’ye iade edilmesine neden olacağını savunuyor.

Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz Şubat ayında İsveç ve Britanya’nın Assange’ın haklarını ihlal ettiğini söylemişti. Assange’ın avukatları İsveç’i BM’nin tespitlerini dinlemeye çağırmıştı.