Gündem
02 Ara 2010 17:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

"WIKILEAKS TUZAĞINA DÜŞMEMEMİZ GEREKİYOR!"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Wikileaks tuzağına Türkiye'de kimsenin düşmemesini istedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Wikileaks tuzağına Türkiye'de kimsenin düşmemesini isteyerek, "Tabii ki her şey yazılacak, herkes okuyacak, takip edecek, ama bunlar kendi iç düzenimizi, iç politikamızı falan gereksiz şekilde enerjilerimizi almasın. Çünkü, buradaki diplomatların, merkezlerine yazdıkları kendi değerlendirmeleri, doğru olanlar da var yanlış olanlar da var, çok yanlış olanlar da yakışıksız olanlar da var. Bu da o diplomatların çapını gösterir, o kadar" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Wikileaks belgeleri ile ilgili ABD'li herhangi bir yetkili ile görüştünüz mü? Herhangi bir özür dilendi mi?" sorusunu Cumhurbaşkanı Gül, şöyle yanıtladı:

"Biliyorsunuz Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ABD Dışiş leri Bakanı ile görüştü ve açıkça üzüntü ve özürlerini sö ylediler. ABD Dışişleri Bakanı Kazakistan'da vardı. 'Davutoğlu ile her şeyi konuştuk, her şeyi söyledim' dedi. Bu vesileyle şunu söylemek isterim: Wikileaks tuzağına Türkiye'de kimse düşmesin. Tabii ki her şey yazılacak, herkes okuyacak, takip edecek, ama bunlar kendi iç düzenimizi, iç politikamızı falan gereksiz şekilde enerjilerimizi almasın. Çünkü, buradaki diplomatların, merkezlerine yazdıkları kendi değerlendirmeleri, doğru olanlar da var yanlış olanlar da var, çok yanlış olanlar da yakışıksız olanlar var. Bu da o diplomatların çapını gösterir, o kadar" dedi.