Gündem
14 Ara 2012 09:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

VIKIPEDI MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN KARİYERİNE İNANMADI

“Özgür Ansiklopedi Vikipedi”deki Mustafa Karaalioğlu maddesi, “politik ve taraflı” olduğu gerekçesiyle değiştirildi

İnternet ortamında, anonim olarak hazırlanan “Özgür Ansiklopedi Vikipedi”deki Mustafa Karaalioğlu maddesi, “politik ve taraflı” olduğu gerekçesiyle değiştirildi

İnternet ortamında, anonim olarak hazırlanan “Özgür Ansiklopedi Vikipedi”deki Mustafa Karaalioğlu maddesi, “politik ve taraflı” olduğu gerekçesiyle değiştirildi.

Taraf gazetesi yazarı Doğan Akın dünkü köşesinde, Star gazetesi ve Kanal 24 televizyonu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karaalioğlu’nun Vikipedi’deki “mesleki kariyer” maddesini konu edindi. Hükümet yanlısı tavrıyla bilinen Karaalioğlu hakkında övgü içeren ifadeler “politik ve taraflı” olduğu gerekçesiyle silindi. Karaalioğlu’nun kariyerine ilişkin maddede şu ifadeler yer alıyordu:

“2000’li yılların başından itibaren yaşanan süreçte üstlendiği siyasi pozisyon nedeniyle ‘Kemalist’ geleneğe bağlı medyanın eleştirileriyle karşı karşıya kalmıştır. Mesleki kariyerinin temelini ise, Türkiye’de muhafazakâr medyanın yükselişinde ve endüstriyel gelişiminde oynadığı rol oluşturmaktadır. Yeni habercilik anlayışı, mizanpaj teknikleri ve ticari ünitelerin geliştirilmesi konusunda alışılmış kalıpların dışına çıkan isimlerin başında gelmektedir. Geleneksel medya sistemine karşı haber, reklam ve tiraj rekabetini profesyonel anlamda başlatan isimlerden biri olarak bilinmektedir. Ülkedeki sert medya rekabetinde öne çıkan isimlerden biri olan Karaalioğlu’nun, 12 Eylül 2010 anayasa değişikliği referandumunun ardından ortaya attığı ‘Yeni Türkiye’ kavramı değişim sürecinin kavramsallaşmasında anahtar rol oynamıştır.”


TARAF YAZARI DOĞAN AKIN DAN MUSTAFA KARAALİOĞLU NA REKLAM ÇIKIŞI!