Gündem
04 Nis 2016 12:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Veysel Eroğlu açıklaması Twitter'ı salladı: NASA da kimmiş?

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye de dahil Doğu Akdeniz ülkelerindeki 900 yılın kuraklığına dikkat çeken Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'ne 'sert' çıktı

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye de dahil Doğu Akdeniz ülkelerindeki 900 yılın kuraklığına dikkat çeken Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'ne 'sert' çıktı: "NASA da kim? Biz onlardan iyiyiz!"

Bakan Veysel Eroğlu'nun bu sözleri sosyal medyayı salladı. Kısa sürede TT listesine çıkan Veysel Eroğlu, capslerin de konusu oldu.

TBMM'de bir grup gazeteciyle sohbetinde bu durumun sorulması üzerine, Eroğlu, NASA'nın çalışmalarını yetersiz bulduğunu belirterek şunları söyledi:

'ONLAR BİZDEN GERİ'

"NASA'nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde, geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor? Onlar global ve kuşbakışı bakıyor iklim verilerine. Biz noktasal ve bölgesel tahminler yapıyoruz. Sadece Türkiye'ye değil, çevre ülkelere de bu hizmeti veriyoruz. Denizlerde kurduğumuz istasyonlarla bölgemizdeki en etkin tahminleri yapıyoruz. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk'ümüz var."

TWITTER SALLANDI



saydambey ‏@madxclaim 
Veysel Eroğlu'nun söylediklerini NASA'dakiler duysa yıldızlarla gökyüzüne random gülüş yaparlar

şirin ‏@shtastlivka 
Teknolojide NASA dan ileriyiz tabi...Bakan dediyse doğrudur...

Uğur Sönmez ‏@amanneguzel 
Nasa kim ki? Nasa dediğin bu dünyanın kıymetini bilmeyip gözünü ecnebi dünyalara diken bir kurum sonuçta di mi? pis.