Gündem
09 Haz 2022 10:20 Son Güncelleme: 09 Haz 2022 10:42

Vedat Milor Türk mutfağı eylem planını videoyla açıkladı: "Güçlü ve zengin bir mutfağımız var"

Bulgaristan kökenli Lezzet Atlası adlı kuruluş, dünyanın en lezzetli mutfaklarının listesini yayınladı. Tepki çeken listede İtalya 1. ve Yunanistan 2. olurken, Türkiye 17. sırada yer aldı. Vedat Milor, o listeye karşı "eylem planını açıklayacağını" söylemişti. Gastronomi yazarı ve yemek eleştirmeni Vedat Milor, eylem planını video ile yayınladı: "Mutfağımızı öne çıkaracağız."

Gastronomi yazarı ve yemek eleştirmeni Vedat Milor, Lezzet Atlası tarafından yayınlanan listeye tepki gösterdi.

İtalya 1., Yunanistan 2. ve Türkiye 17. sırada yer aldı. Listede, fast-food ile tanınan ABD, 13. sıraya yerleşerek Türkiye'nin önünde yer aldı.

Bu liste hem Türk hem de yabancı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti. Yunan sosyal medya kullanıcılarının dahi Türk mutfağını savunduğu görüldü.

Vedat Milor, mizahi bir dille yaptığı paylaşımda, bu listeye karşı "eylem planı" hazırlayacağını söylemişti.

Yayınladığı video ile eylem planını anlatan Vedat Milor, Türkleri diğer mutfakları aşağılamak yerine, Türk mutfağının özelliklerini göstererek Türk yemeklerini öne çıkarmaya davet etti.

Çin, İtalyan ve diğer mutfakların da zengin olduğunu belirten Vedat Milor, Türk mutfağının çok zengin olduğunu ve yayınlanan listenin "şaka gibi" olduğunu belirtti.

İşte Vedat Milor'un videosu: