Gündem
09 Kas 2010 14:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:47

VATAN'DAN ÇOK SERT MANŞET; ''KATİL DEVLET TELEVİZYONUNA ÇIKIYOR!''

Gazeteci Abdi İpekçi'nin TRT'ye çıkarılmasına en sert tepki Vatan Gazetesi internet sitesinden geldi!

Gazeteci Abdi İpekçi’nin TRT’ye çıkarılmasına en sert tepki Vatan Gazetesi internet sitesinden geldi!

İşte Vatan’ın haberi :

Katil devlet televizyonuna konuk oluyor

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’nin katili ve Papa suikastinin bir numaralı ismi Mehmet Ali Ağca, devlet televizyonuna çıkıyor. Ağca tahliye olduktan yaklaşık 9 ay sonra TRT Haber kanalında bu gece 23.00’de yayınlanacak Kozmik Oda programına çıkacak.

TRT daha önce de Ergenekon davası aktörlerinden, Kanada’ya kaçan haham Tuncay Güney’i ekrana çıkarmış ve Güney’in bu programda söylediği sözler nedeniyle TRT tazminata mahkum olmuştu. Kendisini mesih ilan eden ve ruh hali konusunda şüpheler bulunan Ağca’nın TRT ekranına çıkarılması da yine tartışma yaratacak.

Bir dönemin karanlık olaylarının baş aktörü Mehmet Ali Ağca 1 Şubat 1979’da Abdi İpekçi’yi öldürmüş, yakalandıktan sonra askeri cezaevinden kaçmış, İtalya’ya gidip Papa’yı vurmuştu. 22 Mart 1986’da İtalya’da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve yaklaşık 20 yıl cezaevinde yattı.

13 Haziran 2000’de Türkiye’ye iade edildi. Ağca sadece gasp suçundan yargılanabileceği şartı ile teslim edildiği için, Abdi İpekçi cinayetinden dolayı yargılanamadı. Ağca’nın Kadıköy’de iki ayrı gasp suçundan aldığı 36 yılllık ağır hapis cezası da o dönem çıkarılan afla 7 yıl’a indirildi . Cezasını tamamlayan Ağca 2006’da serbest bırakıldı. Ancak tahliye kararı Adalet Bakanlığı’nın itirazı üzerine bozuldu. 20 Ocak 2006’da tekrar tutuklandı. Ankara Sincan cezaevine konuldu . 18 Ocak 2010’da ise tahliye oldu.