Magazin
15 Oca 2013 12:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

VALİDÊ SULTAN'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ECDAD YANITI!

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Valide Sultan karakterini canlandıran Nebahat Çehre sessizliğini bozdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’bizim öyle bir ecdadımız yok’ diyerek eleştirdiği Muhteşem Yüzyıl’la ilgili tartışmalar devam ediyor. Muhteşem Yüzyıl oyuncularından bu zamana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, kısa bir süre önceye kadar dizide Valide Sultan karakterini canlandıran Nebahat Çehre sessizliğini Sözcü gazetesinden Yüksel Şengül'e bozdu.

Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Çehre; "Ecdadımız savaştaydı, haremde pineklemedi diyeceklerine örtülü ödenekten kaynak ayırsınlar" dedi.

İşte Nebahat Çehre ile yapılan röportajın bir kısmı;

Valide Sultan hala konuşuluyor. Bu rol Nebahat Çehre’nin oyunculuğunu taçlandıran bir rol oldu, değil mi?
Evet, Valide Sultan rolü çok iyi oturdu bana. Önemli olan da buydu. Prensibim gereği başlamış bir diziye asla sonradan dahil olmam. Geçen yıldan devam eden pek çok diziden teklif aldım, ama kabul etmedim. Benden sonra Valide Sultan rolünü kim oynarsa oynasın o rol daima beni hatırlatacaktır. Valide Sultan denilince akla Nebahat Çehre gelecek bundan sonra.

Cumhuriyet kadın ı olarak, aydınlık ve uygar, kadın haklarını koruyan, insanına saygılı, yüzünü batıya dönmüş bir Türkiye istiyorum.

HAZİRAN AYINDA VEDA EDECEK
Çok sevilen ve izlenen bir dizi olmasına rağmen sezon sonunda ekrana veda edeceği söyleniyor. "Başbakan izin verdi, devam edecek" diyenler de var. Ne olacak, senin kulağına gelen bir bilgi var mı?


Haziran ayında dizi ekrana veda edecek... Ancak bu bir dizidir ve sarayın görkemini, giysilerini, entrikalarını elbette yansıtması gerekiyor. Osmanlı sarayında görkem, dekolte, entrika yok muydu?

ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN BÜTÇE VERSİNLER

Entrika tamam da savaşların olmadığı söyleniyor...


Savaşlar verildi. Ancak her bölümde de savaş verilemez. Bu gerçekten inanılmaz bir bütçe gerektirir. "Ecdadımız savaştaydı, haremde pineklemedi" diyenler öyle olmasını çok istiyorsa örtülü ödenekten bir bütçe çıkarsınlar, o parayla da her bölüme savaş sahneleri çekilip konulsun. Oysa ’Muhteşem Yüzyıl’da emeği geçen herkese teşekkür edilmeli. Gençler onun sayesinde tarih kitaplarını karıştırmaya başladı. Ülkemizi ve bizleri yurt dışında tanıttı, sevdirdi. Geçen de bir Amerikalı oyuncu gelmişti, "Amerika’da Türk dizilerini, filmlerini izliyoruz ve çok beğeniyoruz. Mesela, Bruce Willis sıkı bir Nebahat Çehre hayranıdır" dedi (gülüyor). Bruce Willis’in benim hayranım olması sadece beni değil hepimizi mutlu etmeli. Hep biz mi onlara hayran olacağız!

EKONOMİYE VE TERÖRE BAKILMALI
Nebahat Çehre sanat hayatında bir film ya da diziye müdahale eden bir Başbakan görmüş müydü hiç?
Bugüne kadar bir Başbakan’ın film ya da diziye müdahalesini hiç hatırlamıyorum ama bir zamanlar sansür olayımız vardı sinemamızda. Bence şu anda ülkemizin komşularıyla ilgili sorunlarına bakılmalı, ekonomiye bakılmalı, teröre bakılmalı... Bir diziyle niye uğraşılır ki, anlamıyorum.

SARAYDA DEKOLTE ÇOK NORMALDİR
Peki sana Valide Sultan’ın göğüs dekoltesiyle ilgili ikaz gelmiş miydi?


Önceleri bir şey yoktu, ama daha sonra göğüs dekolteme bir parça konularak hafif bir kamufle yapılmıştı. Oysa gerçekte Osmanlı sarayına bakınca, haremdeki kadınların hepsi devşirmedir. Dolayısıyla başka ülkelerin kültürüdür haremde ya da sarayda yansıtılan. Bu nedenle saraydaki dekolte çok normaldir. Ayrıca dışardan erkekler gelince de örtünüyorlar.

Meral Okay hayatta olsaydı mutlaka çok üzülürdü...

Ben onun öldüğünü kabul edemiyorum hiç. Hayatta olsaydı, ’Muhteşem Yüzyıl’a yapılanlara Meral Okay da çok üzülürdü. Senaryolar çala kalem yazılmadı ki, tarihçilerden yardım alındı, fikir alındı.