Gündem
28 Eyl 2012 16:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:12

VAKIFBANK ÇALIK GRUBU'NUN BORÇLARINI KAPATMAK İÇİN HAZİNEYE Mİ DEVREDİLECEK?

CHP Kocaeli milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Hurşit Güneş'ten flaş iddia!

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Hurşit Güneş, hükümetin, Çalık Grubu’na Vakıfbank’tan verilen kredilerin tahsil edilememesi üzerine, bankanın Hazine’ye devri için yasal düzenleme içinde olunduğunu ileri sürdü.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Hurşit Güneş, hükümetin, Vakıfbank’tan Çalık Grubu’na verilen kredilerin tahsil edilememesi üzerine, bankanın Hazine’ye devri için yasal düzenleme içinde olunduğunu söyledi.

Güneş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a verdiği önergede, “Vakıfbank’ın Çalık Grubu’nun tahsil edilemeyen borçları için Hazine’ye devri söz konusu mudur?” diye sordu. CHP’li Güneş, Çalık Grubu alacakları nedeniyle mali yapısı bozulan bankanın Hazine’ye devri yoluyla, açığının kapatılacağını iddia etti.

Güneş, hükümetin Çalık Grubu’na Vakıfbank ve Halk Bankası’ndan teminatsız 375 milyon dolarlık kredi verildiğini ve bu yolla Sabah Gazetesi’nin alınmasının sağlandığını söyledi. Vakıfbank’ın teknik ve siyasi nedenlerle TMSF’ye devredilmediği belirten Güneş, bankanın içine yeniden kamu sermayesi aktarılması için Vakıf hisselerinin Hazineye devredilmesi için hazırlık yapıldığını vurguladı.

Bu durumun kamu varlık ve tasarruflarının açıkça peşkeş çekilmesi olduğunu belirten Güneş, bu durumun gerçek olup olmadığını öğrenmek için soru önergesi verdiğini belitti. Güneş önergede, Çalık Grubu’na verilen kredinin tahsil durumumun ve bankanın idari ve hukuksal alacaklarının içinde Sabah Grubu’nun payının ne olduğunu sordu. Güneş ayrıca BDDK’nın, Vakıfbank’ın Hazine Müsteşarlığı’na devrine ilişkin rapor yahut onayının bulunup bulunmadığının da cevaplanmasını istedi.