Gündem
29 Eki 2010 08:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

UZANLAR'A BERAAT MÜJDESİ!

Uzan ailesinin 7 ferdini ilgilendiren tarihi eser kaçakçılığı davası düştü ve beraat kararı çıktı

Uzan Ailesi’nin 7 ferdini mahkemelik eden süreç, 2004 yılında başladı. TMSF tarafından İmar Bankası’na el konulmasının ardından savcılık kararıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskında Uzanlar’a ait Yeniköy’de bulunan villada bronz heykellerden taş yapımı mühüre, cam sarkaçtan gözyaşı şişesine kadar toplam 219 parça tarihi eser ele geçirildi.

Baskında ele geçirilen eserler, müzelik değerde tespit ve tescile tabi oldukları gerekçesiyle Kültür Bakanlığı İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’nde koruma altına alınırken, Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

3 yıl hapis isteniyordu

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Kemal, Cem, Melahat, Ayşegül, Yavuz, Hakan ve Bahattin Uzan, hakkında ‘Müzelik değerde tasnif ve tescile tabi eski eser ticareti yapmak’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası almaları isteniyordu. Haklarında yakalama kararı çıkarılan firari sanıklar Kemal, Yavuz ve Mehmet Hakan Uzan’ın dosyaları ayrıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, 5 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğunu belirtti. Mahkeme de zaman aşımı süresinin dolduğu kanaatine vararak davanın düşmesine karar verdi.

ETİKETLER
#tmsf #uzan ailesi