Magazin
17 Ağu 2011 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

UZAN, NEZ'E DAVA AÇMAKTAN VAZGEÇTİ!

Bir radyo programında söylediği iddia edilen "Cem Uzan beni çiftliğe kapattı" açıklaması yüzünden Nez zor günler geçiriyor.

"Bunu söylemediğim kayıtlarda var. Uzan da açtığı davayı geri çekti" dedi ve ekledi: Hiçbir zaman ucuz reklam peşinde koşmadım. Gündeme gelmek isteseydim, bugüne kadar neler uydururdum neler...

Beş yıl önce çıkardığı ’Yüzde 100 Nez’den bu yana yeni albüm yapmayan seksi şarkıcı; yeni çalışması ’Nez Zamanı’ ile geri döndü. Sezen Aksu’nun yazdığı ve söylediği ’Oldu Mu?’ şarkısıyla çıkış yapan Nez, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir radyo programında söylediği iddia edilen açıklamaları yüzünden çok konuşulmuştu. Ünlü şarkıcı; müzik dünyasına girerken Cem Uzan’ın kendisini albüm teklifi yapmak için bir uçakla çiftliğine götürdüğü, 1.5 ay boyunca da hiçbir yere çıkartmadığı yönündeki açıklamaları kesinlikle yapmadığını söylüyor. Nez’le; bu olayın perde arkasını ve yeni albümünü konuştuk.

ÇOK ÇİRKİN BİR CÜMLE
 "Cem Uzan beni 1.5 ay çiftliğe kapattı" dediniz mi gerçekten?
Katiyen söylemedim. Bu cümleler çok çirkin... Gerekli açıklamaları zaten her yere gönderdik. O kadar şanslıyım ki, radyoda yapılan canlı görüşmenin kaydı var. İçim çok rahat... Benim kesinlikle ağzımdan böyle bir şey çıkmadığı kayıtlarda görülüyor.

 Ne anlatmak istemiştiniz de olaylar bu noktaya geldi?
Ben bana sorulan bir soruya yanıt verdim. Dinlerseniz görürsünüz... "Sen neydin zamanında?" diye sorulan soruya verdiğim cevap o kadar abartıldı ki, ben söylemişim gibi yaptılar. Gerekli açıklamayı yaptık, avukatım aracılığıyla ihtar da çektik. Eğer ben böyle bir şey söyleseydim, zaten ihtar çekemezdim.

MAĞDUR OLAN BENİM
 Neden böyle bir iddia ortaya atıldı sizce?
Bilmiyorum ki... Söylemediğim bir şeyin savunmasını nasıl yapabilirim? Beni tanıyanlar gayet iyi biliyor ama gazeteleri okuyanlar bunu bilemeyebilir. Ben bir kadınım ve asıl mağdur olan benim bu durumda... Tanınmış olmanın getirdiği bir sonuç diye yorumluyorum...

 Şöhret olduğunuz için mi ortaya atılıyor bu iddialar yani?
Evet! Tanınmış olduğum için, okunsun diye yapılan şeylere karşıyım. İsteseydim beş yıl boyunca çok sansasyonel şeyler yapardım. Neler söylerdim, neler uydururdum ama ben bu şekilde gündemde kalmak isteyen biri değilim. Bugüne kadar reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünen insanlardan olmadım. Ucuz reklam peşinde koşmadım.

KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM
 Siz olayları bu noktaya getirenlere dava açacak mısınız?
Konuk olduğum radyo programının sunucusu Michael; menajerimi aramış ve "Lanet olsun, ben böyle bir soru sormadım. Bu kız da böyle bir şey söylemedi. Nasıl bu noktaya geldi inanamıyorum" demiş. Biz de "O sizin sorununuz. Sonuçta sizin bünyenizden çıktı bu haberler" dedik. Hiçbir gazeteci de bizi arayıp olayı doğrulatmadı. Ama ben kimseye kırgın değilim. Dava da açmayacağım...

 Neden?
Çünkü ben tek bir şahısım. Onlar büyük birer kurum... Ben niye kendime düşman kazanayım ki? Eğer ben bu haberi yayanlara ve yapanlara dava açsaydım, hiçbir yerde ne haberim çıkardı, ne de klibim yayınlanırdı. Bu, bu kadar basit! Sadece insanlar böyle bir şey söylemediğimi bilsinler yeter.

"ALBÜM 10 NUMARA OLMUŞ" DİYORLAR!
 ’Nez Zamanı’ adlı yeni albümünüz çıktı. Neler hissediyorsunuz şu anda?
Albüm yapsam da, yapmasam da ben 12 yıldır bu sektörün içindeyim. Doğu-Batı sentezi denince, dans edip şarkı söyleyen isim denince, akla ilk ben geliyorum. Şimdiye kadar iki albüm yaptım ama onun dışında hep projelerde yer aldım. Hatta dizilerde oyunculuk da yaptım. Yani aslında sektörden çok da uzak kalmadım.

 Beş yıllık ara sizi hiç korkutmadı mı?
Evet, açıkçası ilk başlarda biraz korkuyordum. "Çok ara verdim, acaba bıraktığım yerden devam edebilecek miyim?" diye... Ama aslında müzik sektöründe beş yıl albüm yapmadan durabilmek de bir iddiadır. Sonrasında baktım ki, şarkı iyi olunca, ekip iyi olunca korkulacak bir şey yok! Gelen tepkiler de "Yeni albüm 10 numara olmuş" yönünde...

ŞARKININ TUTMASI İÇİN ’BAKKAL’ OLMASI GEREKMİYOR!
 Albüm yapmaya nasıl karar verdiniz?
Albümü binbir emekle yapıyorsunuz ama ne yazık ki karşılığını hiçbir şekilde alamıyorsunuz. Bu yüzden küsmüştüm aslında. Bana kalsa, yine albüm yapmayacaktım. Bayi toplantıları olsun, yurt dışındaki DJ performansları olsun, çok yoğun konserler veren bir şarkıcıyım. Ama konserlerimde yaptığım şarkıları albüme koymam için çok yoğun baskılar alıyordum. En sonunda menajerim ve funclub’ımdan gelen talepleri dikkate alarak bu albümü çıkarmaya karar verdik.

 Sezen Aksu’nun söylediği ’Oldu mu?’ şarkısıyla çıktınız. Bu şarkı nereden aklınıza geldi?
Albüm için "Bir cover yapsak nasıl olur?" diye düşünüyorduk. Benim çok sevilen ’Sakın Ha’ adlı şarkım da cover’dı. "Olur mu, olmaz mı, oldu mu?" diye konuşurken "Oldu mu Şimdi’ diye bir şarkı vardı. Hadi bunu yapalım" dedik. Bir kez dinleyip "Tamam" dedim. ’Oldu mu?’; rahmetli Onno Tunç’un bestesi ve şarkının hakları da kızlarında... İyi proje ve iyi insanlar bir araya gelince, onlar da yardımcı oldu. Bir şarkının ses getirmesi için çok fazla ’bakkal’ olması gerekmiyor. Kaliteli işler her zaman alıcısını buluyor. Bu şarkıyı tekrar dinleyen herkes "Biz bunu bugüne kadar neden söylemedik?" diye kafasına vuruyor.

ZAMANINDA EUROVISION’A GİTMESİ İÇİN HADİSE’Yİ BEN ÖNERMİŞTİM!
 ’Oldu mu?’ şarkısına çektiğiniz klip; Nyusha’nın ’Ne Perebivay’ şarkısına çektiği kliple büyük benzerlik taşıyor. Bu durum sizin de dikkatinizi çekti mi?
Evet malessef öyle bir şanssızlık oldu. Ne benim, ne de yönetmen Murat Küçük’ün böyle şeye ihtiyacımız yok! Ama görüntü yönetmenimiz Amerika’dan gelmişti. Bize böyle bir senaryo sununca çok beğendik ve çektik. Sonra tepkiler gelmeye başlayınca hiçbir müzik kanalına vermedik. Onun yerine ’Depresif Kukla’ adlı şarkıma klip çektik zaten.

EUROVISON’A GİTMEK İSTERİM
 Özellikle Facebook’ta Eurovision’a katılmanız konusunda çok destek alıyorsunuz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Evet, Eurovision’a katılmayı ben de çok istiyorum. Ama buna tabii ki karar veren merciler var. Bana teklif ederlerse, seve seve kabul ederim. Sonuçta ben dünya müziği yapıyorum. Sadece Türkiye’deki sahil şeritleri için müzik yapmıyorum. Ben bir kitleyi göze alarak müzik yaparsam, bu ticari olur. Ben herkesi ve her şeyi düşünüyorum. Sting bile bizim enstrümanlarımızı kullanıyor. Biz niye Batılaşmaya çalışıyoruz ki bu kadar? Bizim de kendi özlerimizin farkına varmamız gerek.

BİRBİRİMİZE SATAŞMAYALIM
 Sizin gibi kendi özümüzün farkında olan şarkıcı yok mu hiç?
Var tabii. Tarkan mesela. Son dönemde dansı ve müziği bir araya getiren Atiye’yi de çok başarılı buluyorum.

 Hadise de bu tarz şarkılar yapıyor. Dinliyor musunuz onu? Dinliyorum tabii ki. Çok da hoşuma gidiyor, çok da başarılı buluyorum. Artık biz sanatçılar; birbirimize sataşmayı bırakmalıyız. Ben zaten hiçbir zaman öyle biri olmadım. Beğendiğimi söylemekten asla gocunmam. Eğer öyle biri olsaydım zamanında Hadise’yi Eurovision için önermezdim zaten...

KÖTÜ NİYETLİ BİRİ DEĞİLİM
 Hadise sizin sayenizde mi katıldı Eurovision’a?
Aslında o yıl Eurovision’a katılmam için bana teklif gelmişti ama sağlık sorunlarım yüzünden kabul edemememiştim ve Hadise’yi önermiştim. "Kesinlikle o gitmeli" demiştim. Bağlantılar kurulmuştu sonra bana da teşekkür etmişlerdi. Sonrasında da Allah yürü ya kulum dedi. Kötü niyetli bir insan bunu yapmaz, öyle değil mi?

CEM UZAN DAVASINI GERİ ÇEKTİ
 Açıklamanızdan sonra Cem Uzan da size 100 bin liralık tazminat davası açtı...
Dava falan yok ortada. Evet ilk önce gazetelerdeki haberleri baz alarak dava açtılar. Ama daha sonra kayıtları dinleyince, böyle bir şey söylemediğimi görüp davalarını geri çektiler. Ağzımdan böyle bir açıklama çıksaydı haklı olabilirdi ama ben böyle bir şey söylemedim.

Sabah