Televizyon
17 Haz 2014 14:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:18

Usta yazar tv kanallarının karnesini verdi: "Star zorlanacak, Acun yükselecek" (Medyaradar/Özel)

Meltem Acet’le Sıradışı programına konuk olan Milliyet tv yazarı Ali Eyüboglu, futboldan dizi sektörüne, gazetecilikten, haber bültenlerine kadar tüm televizyon dünyasının analizini yaptı.

Meltem Acet’in sorularını cevaplayan Eyüboğlu, "en çok beğendiği anchor hangisi" sorusuna: “Akşam en dinamik anchor Fatih Portakal, habercilik anlamında en iyi haber Fox’ta “ dedi.
Sabah haberlerinde Kanal D'de İrfan Değirmenci’yi başarılı bulduğunu belirten Eyüboğlu, İsmail Küçükkaya’nın da tek başına muhalefet lideri gibi olduğunu ve haberciliğini beğendiğini ifade etti.

“Habercilik refleksi zayıfladı”

Eyüboğlu, Sıradışı programının yapımcısı ve sunucusu Meltem Acet’in Nuri Bilge Ceylan ve ekibinin Cannes'daki başarısını hatırlatması ve bunun hiçbir kanalda yayınlanmamasının altını çizmesi üzerine,” Ödülün alınacağı gün gibi aşikardı, bu kadar kanaldan hiçbirinin Cannes’dan canlı yayın yapmaması Türkiye’de habercilik refleksinin ne kadar zayıfladığının da kanıtıdır” dedi.

“Star zorlanacak, Acun yükselecek”

"Muhteşem Yüzyıl’ın bitmesi ve Acun’un gitmesi ile en çok Star zorlanacak" diyen Eyüboğlu’na göre Acun Ilıcalı hem televizyonculuk zekasını hem de çevresini akıllıca kullanıyor. Survivor’da Fatih Terim ve Milli takım futbolcularını ödül olarak biraraya getirme fikri ve bunu başarabilmek ancak Acun’un yapabileceği bir iş diyen Eyüboğlu  “Show TV ligden düştü, 7-8 ay olmayacak, bu TV8‘in avantajına. Acun bunu iyi kullanırsa TV8’in ilk 3 arasına girme şansı var. Acun Ilıcalı’nın tek dezavantajı tek adam olması, bir insan başarılı olunca ekibinde de kimse şeytanın avukatlığını yapamıyor, tek zayıf noktası bu olabilir." şeklinde konuştu.

“Kurtlar Vadisi eski tadı vermez”
Meltem Acet’le Sıradışı programında yeni yayın dönemine dair de tahminlerde bulunan Eyüboğlu, "Gezi’den sonra Türkiye’de çok sayıda kişi dizi izlemeyi bıraktı, önümüzdeki Eylül’de de çok sayıda dizi 2-3 bölümden sonra kalkacak” dedi.. Atv’de bölüm başı 1.1 milyon TL alan Kurtlar Vadisi'nin 2 milyon TL’ye Kanal D’de olacagını söyleyen Eyüboğlu’na göre Kurtlar Vadisi  Kanal D ‘nin izleyicisine hitap etmeyecek, eski tadı vermeyecek. Kurtlar Vadisi başrol oyucusu Necati Şaşmaz'ın bölüm başı 80-90 milyon TL üc et istediğini belirten Eyüboğlu'nun bu açıklamasından sonra programın yapımcısı Meltem Acet'e izleyicilerden adeta mesaj yağdı.

Bakalım ratingler ne gösterecek, usta gazeteci Ali Eyüboglu’nun bu söyledikleri yeni yayın döneminde gerçekleşecek mi? 

MEDYARADAR/ÖZEL