Gündem
14 Kas 2023 19:16 Son Güncelleme: 14 Kas 2023 21:22

Usta savaş muhabirinin yeni adresi belli oldu! "Yeni bir başlangıç yapıyorum"

Türkiye ve Dünya’da birçok savaş ve çatışma bölgesinde görev yapan gazeteci İsmail Umut Arabacı Savunma Sanayi Başkanlığı iletişim ekibine katıldığını duyurdu.

Türkiye ve Dünya’da birçok savaş ve çatışma bölgesinde görev yapan gazeteci İsmail Umut Arabacı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Savunma Sanayi Başkanlığı iletişim ekibine katıldığını duyurdu.

"YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUM"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İsmail Umut Arabacı, "Savunma Sanayii Başkanlığı iletişim ekibinde yeni bir başlangıç yapıyorum. Bu harika yolculuktan beni destekleyen herkese teşekkür ederim. Beraber nice başarılar ve deneyimler yaşamak dileğiyle." ifadelerini kullandı.

Son olarak TVNET televizyonunda istihbarat şefi ve İstanbul haber müdürü olarak görev yapan Arabacı, savunma sanayii ürünleri ve özel askeri birliklerin eğitimlerinin aktarıldığı Savunma Hattı isimli programı hazırlayıp sunuyordu.

İSMAİL UMUT ARABACI KİMDİR?

1978 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. Bursa Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ve ardından Açık Öğretim Lisesi’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1993 yılında Bursaspor Taraftarlar Derneği’nin kurmuş olduğu Şampiyon FM isimli radyo kuruluşunda başladı.

Ardından sırasıyla Flash TV, Kanal D Spor, Uğur Dündar yönetimindeki Arena, Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre, Suat Kozluklu yönetimindeki Muhabir haber programlarında çalıştı. 2008’den itibaren 4 yıl Mehmet Ali Birand yönetimindeki Kanal D Haber Merkezi’nde görev yaptı. 2012-2014 yılları arasında Sabah Gazetesi’nde meslek hayatına devam etti.

TRT Televizyonunda 30 bölüm yayınlanan Küba’nın İzinde isimli belgesel çalışmasının ardından, 2016-2020 yılları arasında CNN TÜRK Haber Merkezi’nde çalıştı. Nisan 2020'de 24 haber kanalına transfer oldu. Burada ise kalp krizi geçirdiği Ağustos 2020 tarihine kadar görev yaptı. Arabacı son olarak TVNET kanalında 'İstihbarat Şefi' olarak görev yapıyordu.