Gündem
15 Eki 2010 09:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

USTA OYUNCUNUN ÖLDÜĞÜ HABERİNİ HANGİ ÜNLÜ SANATÇI ÇIKARDI?

Türk sinema ve tiyatrosunun ustası Münir Özkul hakkında, "öldü" söylentisini hangi ünlü çıkardı?

Türk sinema ve tiyatrosunun ustası Münir Özkul hakkında, dün bir kez daha “öldü” söylentisi çıktı.

Söylenti bir anda twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayıldı. Aralarında Gülben Ergen, Ece Erken, Işın Karaca gibi ünlü isimlerin bulunduğu on binlerce kişi twitter’daki sayfalarından üzüntülerini dile getirdi.

Kısa sürede yayılan bu iddianın gerçek olmadığı ise 40 dakika sonra ortaya çıktı. Yıllardır ‘Demans’ hastalığıyla mücadele eden Özkul’un kızı Güner Özkul çıkan söylentilere “Reklam çekimlerindeydim. Cep telefonumda yüzlerce çağrı görünce bir şey oldu sandım, panikledim. Hemen babamın eşini aradım. Sağlık durumu aynı bildiğiniz gibi babam ölmedi, yaşıyor. Bu yapılan büyük terbiyesizlik!” diyerek isyan etti. Özkul, “Yılda 3-4 kez babamı öldürüyorlar. Bir gün babam gerçekten ölecek ve o gün kimse inanmayacak” dedi. Münir Özkul’un eşi Umman Hanım ise söylentiyi çıkartanların bulunmasını ve dava açılmasını istedi. Daha önce de tiyatrocu Nejat Uygur ve spiker Banu Güven hakkında internet sitelerinde ‘öldü ‘ iddiası ortaya atılmış, gerçek kısa sürede anlaşılmıştı.

Söylentilere ilk başlarda inananlardan biri de ünlü radyocu Levent Erim’di. Erim, internet sitesinde “Münir Özkul vefat etti. Bir çınar daha gitti” diye yazdı. Levent Erim daha sonra ağır eleştiri oklarının kendisine yönelmesi üzerine twitter’daki sayfasında şunları yazdı:
“Bu nasıl iş yahu. Demek ki biri için bir şey yaz twitter’a at mekanizma çalışıyor. Sonra da ayıkla pirincin taşını. Yuhaaaa.. Şimdi, sözüm seviyesizlere. Ben de bir twit üzerine mesaj attım, sazanlandım. Benden önceki arkadaşım da sazanlandı. Ama madem bu kadar seviyorsunuz Münir Özkul’u ne yaptınız onun için bugüne kadar? Hanginiz adam olabildiniz? Kime faydanız oldu hayatta?”

Öte yandan haberi ilk Harun Kolçak’ın yaydığı öğrenildi. Twitter’a düşen ilk mesaja göre, yalan haberi yayan isim Harun Kolçak görülüyor. Kolçak’ın bu bilgiyi nereden aldığı bilinmiyor.

NELER YAZDILAR?

LEVENT ERİM: Münir Özkul vefat etti.. Bir çınar daha gitti !

GÜLBEN ERGEN: Münir Özkul :( İçim acıdı.

IŞIN KARACA: Nur içinde yat Münir abi.

BURAK GÖRAL (Sinema eleştirmeni): Allah rahmet eylesin, Mahmut Hoca, biz seni çok sevmiştik....

ALPER TURGUT (Yazar): Mahmut Hoca ölmüş be. Hababam Sınıfı başsız, kimsesiz kaldı, ufff.