Televizyon
03 Oca 2012 20:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

ÜNLÜLERİN İYİLEŞME ÖYKÜLERİ MEDİKAL'DE...

A Haber'in sağlık programı Medikal, yeni yılın ilk günü ünlülerin iyileşme öykülerini ekrana getirdi.

Gazeteci Esra Kazancıbaşı Öztekin’in imzalı Medikal’de tiyatro sanatçıları Rasim Öztekin kalp hastalığıyla, Zeki Alasya ise diyabet hastalığıyla yaşamayı anlattı.
Kanser tedavisi nedeniyle “Adını Feriha Koydum” dizisindeki rolüne ara veren sevilen tiyatrocu Vahide Gördüm’ün eşi usta tiyatrocu Altan Gördüm de meme kanseriyle tanışmalarını, tedavi süreçlerini, yaşadıklarını, hissettiklerini bir hasta yakını olarak izleyicilerle paylaştı.

RASİM ÖZTEKİN “EN CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINDA BİLE MORAL ÖNEMLİ”
Programda geçtiğimiz yıllarda kalp yetmezliği nedeniyle yaklaşık 2,5 ayı hastanede geçiren usta tiyatrocu Rasim Öztekin, iki-üç adım atacak halinin olmadığı, nefes nefes kaldığı, tuvalete bile tekerlekli sandalye ile gittiği günlerden uygulanan tedaviler ve kalbine takılan pil sayesinde sağlığına nasıl kavuştuğunu anlattı. Yoğun bakım günlerinde yaşadığı onca sıkıntıya rağmen asla moralini bozmadığını ve iyileşeceğine inandığını söyleyen Rasim Öztekin, “En ciddi sağlık sorunlarında bile moral çok önemlidir” mesajını verdi.

ZEKİ ALASYA VE DİYABETLE YAŞAMAK
Sevilen tiyatro sanatçısı Zeki Alasya ise, Medikal’de Tip 2 diyabetle tanışma öyküsünden bahsetti. Annesi, babası başta olmak üzere bütün yakın akrabaları diyabetli olan, buna karşın şeker hastalığı taramasını yıllarca ihmal eden Zeki Alasya, diyabetli hastalara sağlıklı yaşam için önerilerde bulundu. Ünlü sanatçı şeker hastalığına bağlı sık idrara çıkma yakınması nedeniyle seyahatlerde yaşadığı sıkıntıları kendine has mizahi üslubuyla dile getirdi.


ALTAN GÖRDÜM VAHİDE GÖRDÜM’ÜN KANSERLE TANIŞMASINI ANLATACAK
Vahide Gördüm’ün kemoterapi aldığı günün akşamı Medikal çekimine katılan Altan Gördüm “Vahide’nin morali iyi…Bu program sayesinde hem hastalara, hasta yakınlarına moral olabilirsek, hem de meme kanseri riski taşıyan ve kontrollerini ihmal eden kadınların hekime gidip tetkik yaptırmalarına aracılık edebilersek ne mutlu bize…”  diye konuştu. 

Vahide Gördüm’e meme kanseri tanısı nasıl kondu? Ünlü sanatçının meme kanseri olduğunu doktorlar ilk kime söyledi? Vahide Gördüm ve eşi Altan Gördüm kanser tanısıyla yüzyüze geldiklerinde neler hissettiler? Daha önce mamografi çektirmiş miydi? Tedavi nasıl gidiyor? Sağlık durumu nasıl? Vahide Gördüm’ün doktorları ne diyor?  Altan Gördüm, Medikal’de işte tüm bu soruların yanıtlarını verdi.

RASİM ÖZTEKİN EŞİNİN SAĞLIK PROGRAMINA KONUK OLDU
Programın yapımcısı ve sunucusu Esra Kazancıbaşı Öztekin ise “Medikal’de yeni yılın ilk günü yayınlanacak programda ilk kez bir değişiklik yaptık. Hekimlerle hastalıkları, belirtilerini, teşhis ve tedavi yöntemlerini konuşmak yerine, ünlü, sevilen sanatçıları konuk ederek onların iyileşme öykülerine yer verdik. Böylelikle yeni yıla girerken hastanede yatan, organ bekleyen ya da kanser, kalp yetmezliği gibi hastalıkların tanısını alan kişilere ve yakınlarına moral vermek istedik. ‘Bakın ünlü sevdiğiniz isimler de zorluklar yaşadı ama şu an sağlıklar. Yeter ki, sizde umudunuzu yitirmeyin’ mesajı vermeyi hedefledik” diye konuştu.
 
“HASTANEDE SAĞLIKLI GÜNLERİMİZİN FİLMİNİ ZİHNİMİZDE ÇEKTİK”
Programda ilk kez eşi tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin’i de konuk eden gazeteci şunları söyledi
“İnsanın eşini konuk etmesi tuhaf bir duygu :)  Ben de yayında gazeteci, sunucu kimliğimin dışında bir hasta yakını olarak da hissettiklerimi paylaştım. Mesela hasta yakının moralinin önemini konuştuk. Rasim’i 2,5 ayı bulan yoğun bakım günlerinde o moral bozucu ortamdan uzaklaştırmak için hep olumlu düşünce gücü kullandığımızı, hayal kurduğumuzu, hastalığı değil; gelecekteki en mutlu anımızı, örneğin Cunda’daki evimizin bahçesinde meyve toplarken birbirimizi düşündüğümüzü, imgelediğimizi anlattım. Yani bir anlamda hastanede Rasim’le birlikte gelecekteki sağlıklı, neşeli, mutlu günlerimizin filmini çektik”  diye konuştu.

Programın sonunda tüm konuklara iyileşme umudunun simgesi “pembe çiçekler” verildi. Medikal, 1 Ocak Pazar günü saat 15.10’da A Haber’de yayınlandı.