Magazin
16 Nis 2017 11:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:37

Ünlüler oylarını nasıl kullandı? Tarkan "Hayırlı olsun" dedi, Nusret sandığı da tuzladı!

Tarkan, 16 Nisan Referandumu için oyunu Sarıyer, Çamlık Sitesi Yönetim binasında kullandı.

Tarkan, 16 Nisan referandumu için oyunu Sarıyer, Çamlık Sitesi Yönetim binasında kullandı. 'Tuzlama' hareketi ile sosyal medyada fenomen olan Nusret Gökçe de oyunu kullandıktan sonra paylaştığı fotoğrafı ile yine gündem oldu.

Saat 09.00’da sandığa gelen Tarkan, çevredekilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tarkan seçmen bilgi kâğıdı ile gazetecilere poz verdi. Seçmenlerle birlikte sıraya giren Tarkan, sırası geldiğinde 1249 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Tarkan oyunu attıktan sonra sandığın başında "Hayırlısı Olsun" dedi.

Çıkışta çevredekiler Tarkan ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Tarkan, fotoğraf isteklerini geri çevirmedi. Tarkan, gazetecilerin soruları üzerine, "Bir vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Oyumu verdim. Gidiyorum" ifadelerini kullandı.



"SEN ÇOCUKLARINA NE ANLATACAKSIN"

Prof. Dr. Emre Kongar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çocuklarıma, torunlarıma 1982 Anayasasına şeffaf zarfta mavi renkli HAYIR oyunu nasıl attığımı anlatıyorum. Sen çocuklarına ne anlatacaksın?" dedİ.



NUSRET OYUNU VERDİ

Sandığa giden ünlü isimler arasında Nusret de vardı. Nusret sosyal medya hesabından zarfı sandığa atarken ki fotoğrafını paylaştı.



ÖZAY OYUNU KULLANDI

Tuğba Özay "Vatandaşlık görevimi yaptım" diyerek oy kullandı.



"AŞIRI HAYIRLI BİR PAZAR DİLİYORUM"

Oyuncu Devin Özgür Çınar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Günaydins, aşırı hayırlı bir pazar diliyorum" ifadelerini kullandı.



"MEMLEKET KAZANACAK"

Oyuncu Sevinç Erbulak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Tercih ne güzel kelime. Bugün ve her zaman Cumhuriyet'i tercih ediyoruz. Memleket Kazanacak"



İbrahim Kutluay ve Belçim Bilgin Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu'nda oy kullandı.





Ünlü komedyen Cem Yılmaz, elektrikli bisikletiyle Lütfi Banat İlkokuluna gelerek oyunu kullandı.



Medipol Başakşehir oyuncusu Emre Belözoğlu, Beykoz'da bulunan Sedat Simavi İlkokulunda oyunu kullandı. 

Oy kullandıktan sonra okulun bahçesinde vatandaşlarla hatıra fotoğraf çektiren Belezoğlu, “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Hayırlı olsun” dedi. Gazetecilerin oran konusunda bir tahmini olup olmadığını sorması üzerine ünlü futbolcu, “Kafamda herhangi bir şey yok” diye yanıt ver



İbrahim Çelikkol ve ünlü şarkıcı Demet Akalın oy verdikleri görüntüleri sosyal medyadan paylaştı...






Mustafa Ceceli: Demokratik tercih hakkınızı kullanmak için lütfen sandıklara gidiniz. Huzurlu ve saygılı bir seçim ortamı olması dileğiyle...



Şu sıralar Vatanım Sensin dizisinde rol alan Halit Ergenç, anayasa değişikliği referandumunda oyunu kullanmak için eşi Bergüzar Korel ile birlikte Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gitti. Oy verme işlemi sonrasında Bergüzar Korel, mühürü unutunca görevliler tarafından uyarıldı.

"HERKES KARARINI VERMİŞTİR"

Halit Ergenç, "Önemli bir gün. Herkesin bütün değerlerini ve gelecek düşüncelerini ortaya koyup, adam akıllı düşünerek karar vermesi gereken bir gün. Herkes kararını vermiştir, bugüne kalmaz” dedi.



Yeşilçam’ın yakışıklı oyuncularından Tolga Savacı gibi ünlü isimler de oylarını Beşiktaş Tevfik Fikret İlkokulu'nda kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.



Referandum için oyunu kullanan ünlü oyuncu Sarp Levendoğlu, “Vatandaşlık görevimizi yaptık, evimize gidiyoruz. Başka da bir şey söylemeyeceğim” dedi.



Vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına geldiğini ifade eden Oğuz Koç, “Heyecanlıyız, ülkenin önemli kararlarından biri bizde geldik görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık. Ülkemiz için en güzeli neyse o olsun” şeklinde konuştu.



İbrahim Tatlıses: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görevimi yerine getirdim, siz de görevinizi yerine getirin, ricamdır…



Esra Erol: Oyumuzu verdik şimdi miskinlik zamani



Şevket Çoruh: Oy kullanıldı.



Bade İşçil: Koyduk oyu sandığa…



Ceyda Düvenci: Hadi hemen oy vermeye…






Tuba Büyüküstün: Günaydın. Bugün #oykullanın hadi #oykullan güzel bir gün dileğiyle…



Ece Uslu: Oyumu kullandım. Vatan’a Millet’e Hayırlı olsun!