Gündem
07 Ağu 2013 17:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

ÜNLÜ SUNUCU İSLAMİYET'İ NEDEN SEÇTİĞİNİ YAZDI!

Bir zamanlar müzik kanalı MTV'de sunuculuk yapan ünlü isim İslamiyet'i seçip bir de kitap yazdı..

Bir zamanlar müzik kanalı MTV’de sunuculuk yaptıktan sonra İslam’ı seçen Kristiane Backer, kendi hikayesini anlattığı ’MTV’den Mekke’ye’ kitabı için Türkiye’den yayıncı arıyor. Kitabının birçok dile çevrildiğini belirten Alman asıllı Backer, Tükçeye de çevrilmesinden memnun olacağını dile getiriyor.

Regents Park Merkezi Camii’ndeki teravih namazının ardından konuşan Kristiane Backer’ı İslam’a yönelten husus, Müslümanların diğergamlığı olmuş. Pakistanlı siyasetçi İmran Khan’la henüz kriket sanatçısı olduğu zamanda tanıştığını belirten Backer, hidayet sürecini şöyle anlatıyor: "Kariyerine son verip, kendisini Allah rızası için hayır işlerine adayacağını söyledi. Bu şekilde karşılaştığım diğer Müslümanların da ne kadar diğergam olduklarını görmek beni derinden etkiledi. Sonra sürekli okudum ve araştırdım. Pakistan’a gidip Müslümanlarla bir araya geldiğimde artık İslam’ın bir akademik faaliyet olmadığını, onu yaşamak gerektiğini anladım."

Kristiane Backer, uzun yaz günlerinde oruç tutacak olmanın başta kendisini endişelendirdiğini fakat Allah’ın lütfuyla hiçbir sorun yaşamadığını söylüyor: "Aslında 19 saatlik orucu nasıl tutacağım diye gerçekten endişeliydim. Ama elhamdülillah tüm oruçlarımı tuttum ve bir kez bile başım ağrımadı. Normalde ilk günlerde çok şiddetli baş ağrısı çekerdim ama bu sefer çok şükür o bile olmadı."

Türkiye’de Ramazan geçirmeyi çok istediğini belirten Bacjer, "Herkesin Eyüp Sultan’a gittiğini ve Ramazan’ı coşkuyla kutladıklarını biliyorum. Burada öyle bir şey yok. Şanslıysanız belki bu gece camide olduğu gibi bir iftara davet edilirsiniz." diyor.

Backer, İslam’ı seçme sürecini anlattığı ’MTV’den Mekke’ye’ kitabının Türkçeye de çevrilmesini arzu ettiğini dile getiriyor.

LONDRA REGENTS PARK MERKEZ CAMİ

Mısır Kralı Faruk’un Kahire’de Anglikan Katedrali yaptırmasına karşılık İngiltere Kralı 6. George tarafından 1944’te açılan Regents Park Camii’nde her gece teravih namazlarına 5 binden fazla Müslüman geliyor. Kadir Gecesi’nde ise bu sayı 10 bine kadar çıkıyor. Cami derneği yönetim kurulundan bir yetkili farklı kökenlerden birçok Müslümanın burada ibadetlerini yaptığını ve Ramazan sonrasında da ailelere yönelik etkinliklere devam ettiğini söyledi.