Televizyon
22 Mayıs 2015 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Ünlü şovmenden 33 yıllık ekran macerasına son nokta!

ABD'nin en ünlü televizyon figürlerinden biri olan David Letterman 33 yıllık ekran kariyerine veda etti.

Amerikalı ünlü şovmen David Letterman 33 yıllık programına son noktayı koydu. Son programının en eğlenceli kareleri arasında, 5 Amerikan başkanının Letterman'a mesajı da vardı.

33 YILDA 6 BİN 38 PROGRGAM YAPTI

ABD'nin en ünlü televizyon figürlerinden biri olan David Letterman 33 yıllık ekran kariyerine veda etti. Son kez ekrana çıkan Letterman'ın son programı da renkliydi. Ünlü talk şovçuyu emekliliğe 4 başkanı uğurladı.ABD'li ünlü talk şovcu David Letterman son kez seyircilerin karşısına çıktı.



Renkli bir programla izleyicisine veda eden Letterman'ın son şovunda ABD başkanları Barack Obama, George Bush, George W. Bush ve Bill Clinton da yer aldı. Başkanlar Richard Nixon’un yerine geçen başkan Gerald Ford'un, "Uzun süreli ulusal kabusumuz artık bitti" sözünü Letterman için kullandı.



David Letterman'ın son programı yıldızlar geçidine de sahne oldu. Steve Martin, Tina Fey, Alec Baldwin, Bill Murray ve Jim Carrey gibi ünlüler 68 yaşındaki Letterman'ı yalnız bırakmadı.1982'de "Late Night With David Letterman"ı sunmaya başlayan Letterman, ABD'de kısa sürede gece şovlarının en ünlü isimlerinden biri haline geldi. 


33 yıldır sürdürdüğü programıyla ülkenin en uzun süren tv programına imza atan David Letterman, 67 kez aday olduğu Emmy ödülüne 12 kez layık görüldü.David Letterman 6 bin 28 programın ardından emekliliğe ayrılırken, yerini eyül ayından itibaren 51 yaşındaki Stephen Colbert'e bıraktı.

TOP 10 VİDEOSU

CBC kanalında yayınlanan 'Late Show with David Letterman', 20 Mayıs tarihinde Manhattan'daki Ed Sullivan Tiyatrosu'nda yapılan şovla son buldu. Veda şovuna birçok ünlü isim VIP konuk olarak katıldı. 1882 yılından beri gece şovu sunan 68 yaşındaki Letterman emekliye ayrıldı. Letterman, ünlü isimlerin katıldığı şovuyla ilgili bir 'Top 10' videosu hazırladı.

İşte programının finalinde yayınlanan ve Alec Baldwin, Barbara Walters, Steve Martin, Jerry Seinfeld, Jim Carrey, Chris Rock, Julia Louis, Peyton Manning, Tina Fey ve Bill Murray'ın gibi ünlülerin yer aldığı o video: