Gündem
26 Ağu 2013 11:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

ÜNLÜ SANATÇIDAN MAHKEMEDE KOKAİN İTİRAFI!

Şubat ayında düzenlenen kokain operasyonunda yakalanan ünlü sanatçı kokaine başladığını itiraf etti.

İstanbul'da 2013 şubatında kokain satıcılarına yönelik operasyon düzenleyen polis, yakalanan iki uyuşturucu satıcısının irtibatta olduğu kişileri de tespit etti. Satıcılardan kokain aldığı belirlenen dünyaca ünlü tenor C.B. de gözaltına alındı.

Hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açılan C.B., kaptığı bir virüs nedeniyle ses tellerinin rahatsızlanması üzerine depresyona girdiğini, bu nedenle kısa süre kokain kullandığını itiraf etti. Beşiktaş'ta uyuşturucu satıcılarına yönelik araştırma yürüten polis, İbrahim T. ve Mehmet S.G.'nin içinde bulunduğu otomobili durdurdu. Araçta yapılan aramada, sağ kapı kenarına gizlenmiş siyah çorap içinde 21 poşet içinde 16 gram kokain ele geçirildi. İbrahim T.'nin Etiler'deki evinde ise kokain imal etmekte kullanıldığı düşünülen metal kepçe ve karbonat ile bir tabanca ve mermiler bulundu.

TELEFONDAN SAPTANDI

İletişim tespitine giden polis, şüphelilerin uyuşturucu sattığı kişileri tespit etti. Bu kişiler arasında bulunan Türkiye'nin tanınmış tenorlarından C.B. de polis tarafından gözaltına alındı. C.B. ifadesinde bu kişilerden adını "Erhan" olarak bildiği İbrahim T.'den kokain aldığını itiraf etti. İbrahim T. ise içici olduğunu, otomobilindeki uyuşturucunun kendisine ait olduğunu, ancak kimseye satmadığını iddia etti. Diğer şüpheli Mehmet S.G. ise yakalandığı otomobildeki kokainlerle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Sorgularının ardından Mehmet S.G. ve İbrahim T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, C.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sorgulamayı tamamlayan savcılık İbrahim T. ve Mehmet S.G. hakkında "iştirak halinde kokain satmak", C.B. hakkında ise "kullanmak amacıyla kokain satın almak" suçlarından dava açtı.

İstanbul 6.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hazır bulunan tutuklu sanıklar avukatlarının gelmemesi nedeniyle savunma yapmadı. C.B. ise savunmasında opera sanatçısı olduğunu, ses tellerinde kaptığı bir virüs nedeniyle ciddi bir rahatsızlık meydana gelmesi nedeniyle depresyona girdiğini söyledi. Bu dönemde kısa süre uyuşturucu kullandığını ifade eden ünlü tenor, gözaltına alınmadan 2 ay önce bunu bıraktığını belirtti. C.B. hakimin sorusu üzerine kokaini konservatuvardan 20 yıllık arkadaşları E.B. ve A. ile birlikte kullandığını, ancak aracılık yapmadığını söyledi. C.B. uyuşturucuyu ismini Erhan olarak bildiği sanıklardan İbrahim T.'den aldığını ifade etti. Duruşma ifadesi alınamayan diğer sanıkların ve tanıkların dinlenebilmesi için ertelendi.