Gündem
29 Haz 2011 17:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

ÜNLÜ RUS GAZETESİ ARTIK TÜRKİYE'DE!

Rusya'nın en popüler gazetelerinden Moskovski Komsomolets (MK) Cihan Haber Ajansı ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye’de siyasi ekonomik ve kültürel hayatı Rusça olarak Rus okurlarına ulaştırmayı hedefleyen www.mk-turkey.ru internet ortamında yayın hayatına başladı.
 
Cihan Haber Ajansı’nın içerik desteği sağlayacağı www.mk-turkey.ru dil engelini aşarak Türkiye’den Rusya’ya köprü kuracak.   Yeni haber portalı 140 milyonun üzerinde nüfusu ve 18 milyon kilometrekare genişliğindeki Rusya coğrafyasına ulaşmak isteyen Türk şirketler için etkin reklam avantajı sağlayacak. Yayına başladığı ilk günden reyting sıralamasında ilk sıralara tırmanan haber portalı, Rusya’nın öncü reyting ölçümü yapan mail.ru sıralamasında Avrasya coğrafyasında ilk 2 bin haber portalı arasında yüze girmeyi başardı.
 
Cihan Haber Ajansı’nın içerik desteği sağladığı www.haberrus.com haber portalı ise Rusya gündemini Türkçe olarak yayınlamaya devam ediyor. Tekil 5 binin üzerinde günlük reytinge ulaşan www.haberrus.com en hızlı ve güncel haberlerle Rusya’yı daha derin ve kapsayıcı olarak takip etmek isteyenlerin referans kaynağı haline geldi.   Rusya’da ve bölgelerde günlük 1 milyon baskıya ulaşan MK, İngiltere, ABD, Ukrayna, Almanya gibi ülkeler dahil olmak üzere yurt dışında 14 ayrı baskısı bulunuyor. Rusya’nın reytingi en yüksek haber portalları arasında yer alan MK’nın ana sayfasında linki olacak www.mk-turkey.ru Rus okura ulaşmanın en hızlı kanallarından biri olacak.   Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici ve MK Yayınevi Başkanı Pavel Gusev’in hazır bulunduğu imza töreninde işbirliği anlaşmasını haber portalının sahibi KPLK şirketinin Genel Müdürü Muharrem Kaçmaz ve MK Bölgeler ve Yurtdışı Yayınlar Sorumlusu Oleg Vorobiyov imzaladı.   İki haber portalına sağladıkları içerik desteği ile Rusya ve Türkiye arasında köprü oluşturduklarına değinen Bilici, “Biz medyalar arasında işbirliği anlamında önemli adım attık. Türkiye’deki gelişmeleri Rusların Rusça öğrenmesini sağlayacağız. İçerik sağlama konusunda MK’ya yardımcı olacağız. Rus okurlar bu vesile ile Türkiye’yi güvenilir bir kaynaktan öğrenmiş olacaklar.” dedi.   www.mk-turkey.ru haber portalının yayın hayatına başlaması nedeni ile projeye destek sağlayan tarafları kutlayan Rus gazeteci Gusev, MK ve Cihan Haber Ajansı’nın ortak projesinin Rusya ve Türkiye’nin tek haber ortamında bulunmasını sağladığını söyledi. MK’nın 15 yıl önce yurt dışında dünya piyasasına girdiğine değinen Gusev, “MK bugün dört kıtada 14 haftalık gazete ve iki internet yayını yapıyor. MK şu an Rusya’da oligarklara, devlet şirketlerine ya da başka yapılara bağımlı olmadan yayın yapan nadir gazetelerden biri. Benim için her zaman muhabirlerimizin kendi bakış açılarına sahip olmaları ve gördüğü problemleri anlatmak için imkan bulmaları. Uluslararası yayınlarımızda da aynı görüşü paylaşıyoruz.” dedi. 
 
Moskova Gazeteciler Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Gusev, www.mk-turkey.ru haber portalının çeşitli röportaj, makaleler, söyleşilerle Türkiye’den çok ilginç kahramanları Rusya gündemine taşıyacağını söyledi. Türkiye’nin daha doğru ve güvenilir bir kaynaktan anlaşılmasına yeni haber portalının büyük katkı sağlayacağını ifade eden Gusev, “Bilin ki, sizin muhteşem bir dostunuz var. Ve umarız ki bu dost sizinle uzun yıllar boyunca beraber olacak. Onun adı MK Turtsiya.” temennisinde bulundu.
 
CİHAN