Gündem
27 Mar 2013 13:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

ÜNLÜ OYUNCU İLK KEZ AÇIKLADI; O FİLM YÜZÜNDEN ADIMI ÖLÜM LİSTESİNE ALDILAR!

Türk - Kürt Sineması ayrışmasını usta isimler masaya yatırdı. Oyuncu Füsun Demirel, adının ölüm listesine alındığını ilk kez açıkladı.

Son yıllarda çok tartışılan Kürt sineması kavramına ilişkin sektörün ünlü isimleri ilginç açıklamalarda bulundu. Sinemacıların Film Arası dergisine yaptıkları eleştirilerin ortak noktası ise, "Türkiye sineması olsaydı, Kürt sinemasına gerek kalmazdı" şeklinde oldu. İşte ilginç açıklamalar...

Füsun Demirel: Ölüm listesinde adımız vardı

"Biz Mem u Zin filmini Güneydoğu’da zor şartlarda çektik. İstanbul’a döndüğümüzde gazeteci bir yakınım, büyük gazetelerden birinin patronuna bir ölüm listesi iletildiğini söyledi. Listede Mem u Zin de rol alanların da adı varmış. Sonra liste elime geçti. Bunu ilk kez açıklıyorum."

Halil Ergün:Turistik gözle bakıyorlar

Yurtdışında yaşayan Türkiye kökenli Kürt sinemacılar, Kürtlük bilincine eriştikten sonra filmler çekmeye başladılar. Gelip burada biraz da turistik bir gözle bakıyorlar. Bir Kürt oryantalizmi var bence. Ama bunu da çok yararlı buluyorum.

Reis Çelik: Türkiye deseydik

Hiçbir zaman ‘Türkiye’ sineması olamadı ki! Hep Türk sineması oldu. Zaten öyle olsaydı bugün Türk- Kürt sineması gibi şeyleri konuşmazdık. Türkiye devleti deseydik, altını da doldurmuş olsaydık, o zaman kimse rahatsızlık duymazdı.

Genco Erkal: Hakkari’nin adı yetti

Sansür heyeti ‘Hakkâri’de Bir Mevsim’i seyretmeden, sırf adında ’Hakkâri’ geçiyor olması sebebiyle önyargılı izledi. Bana karşı en ufak sempati dahi göstermediler. Kararları önceden belliydi. Kulakları bükülmüştü. Hemen oybirliğiyle karar verdiler.

Bugün