Gündem
01 Haz 2017 18:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:44

Ünlü işadamından Markafoni açıklaması!

Markafoni'nin kurucularından Sina Afra ünlü sitenin kapanmasından üzüntü duyduğunu belirtti.

Markafoni'nin kurucularından Sina Afra ünlü sitenin kapanmasından üzüntü duyduğunu belirtti. Afra 2014'ten bu yana şirketle yollarının ayrıldığını belirterek sitenin kapanmasına ilişkin soruların adresinin kendisi olmadığını ifade etti.

İşte Markafoni’nin eski CEO’su Afra’nın o açıklaması:

"Kurucuları arasında yer aldığım Markafoni'nin, faaliyetlerine son vereceğini duyurduğu andan itibaren başta basın sektöründen olmak üzerek pek çok dostumdan görüş talebi aldım. Bu konuda bir bilgi kirliliği bulunduğunu gördüğüm için kısa bir açıklama yapmak istedim.

Markafoni'yi 2008 yılında ortaklarım Tolga Tatari ve Ahmet Emre Sarı ile birlikte kurduk. Türkiye'de e-ticaret alanındaki standartları belirleyen ve bizler için halen çok büyük gurur vesilesi olan bir başarıya imza attık.

Dünyanın önde gelen internet ve medya şirketlerinden Naspers (MIH Allegro), 2011 yılında Markafoni Grubu'nun çoğunluk hissesini satın aldı. Anlaşma kapsamında, anlaşmanın üçüncü yılının sonunda kurucu ortaklar ve Naspers arasında hisse devrinin yapılması öngörülüyordu. 2011-2014 yılları arasında Markafoni'nin cirosu 4 kat büyüdü.

Markafoni'nin kurucu ortakları olarak, 2014 yılında geri kalan hisselerimizin tamamını Naspers'a sattık ve şirketten tamamen ayrıldık. Dolayısıyla 2014'ten bu yana Markafoni ve yönetimiyle ilgili herhangi bir görevim, yetkim ve tasarrufum olmadı.

Markafoni'nin faaliyetlerinin sona ermesinden üzüntü duymakla birlikte, bu kararın sebeplerine ilişkin soruların doğru adresi olmadığımı bu bağlamda hatırlatmak istedim."

SİNA AFRA KİMDİR?

İnternet girişimcisi ve iş adamı olan Sina Afra, Markafoni eski Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su. Sina Afra, diplomat olan babasının görevi gereği hayatının büyük bir bölümünü Avrupa'da geçirdi.

Münster Üniversitesi'nde İşletme bölümünden mezun olduktan sonra 1993 yılında danışmanlık şirketi KPMG'de çalışmaya başlamış ve genç yaşta Ortak statüsüne yükselen kişilerden birisi oldu.

2006 yılında eBay bünyesine katılan Sina Afra, eBay Almanya İcra Kurulu Üyeliğini, Avrupa Kurumsal Gelişim Direktörü görevinin yanı sıra Avrupa'da Satın Alma ve Birleşmeler operasyonlarını sürdürdü, 3 yıl boyunca eBay Türkiye (GittiGidiyor) Yönetim Kurulu üyesi görevini yerine getirdi.

Bunun yanı sıra eBay bünyesindeki Afterbuy'ın Genel Müdürlüğü görevini yaptı. 2008 yılında ortaklarıyla birlikte Markafoni'yi kurdu. Güney Afrikalı Naspers grubuna satana kadar şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luk görevini yürüttü.

Sina Afra ve ortakları 2011 senesinde Markafoni'nin yüzde yetmişini 2014’te ise tamamını Güney Naspers’a sattı.