Televizyon
17 Mar 2013 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

ÜNLÜ EKRAN YÜZÜNDEN İLGİNÇ İTİRAF; ''BABAM BENİ CNN'DEN KOVMAK İSTEDİ''

Habertürk'ün sevilen ekran yüzü Ece Üner, CNN Türk'te babasıyla yaşadığı problemi ilk kez açıkladı

Habertürk’ün sevilen ekran yüzü Ece Üner, bir dönem CNN Türk’te genel müdürlüğünü de yapan Dinç Üner’in kızı. Üner, kendisine sık sık bulunduğu konuma babası sayesinde gelmiş olduğu şeklinde bir eleştiri getirildiğini ancak babasının CNN Türk’e transfer olduğu zaman kendisiyle konuşmadığını, 3 ay boyunca küs kaldıklarını hatta kendisini CNN Türk’ten kovdurmak için çalıştığını anlattı.

Yeni evlendiği ünlü spiker Deniz Bayramoğlu ile birlikte Habertürk’te Burası Hafta Sonu programına katılan Ece Üner, Simge Fıstıkoğlu’nun sorularına yanıt verdi..

Simge Fıstıkoğlu: Ece’ye en çok sorulan, belki de hakkında en sık düşünülen yanlış düşünce babanın kimliği. İşe belki hop diye, gökten zembille indiğin zannediliyordur.

Ece Üner:
Evet. Çünkü Sezen Aksu Mehmet Barlas’ın programında söylemişti: Bu devirde insanlar birbirini coşa coşa yeriyor da, coşa coşa övemiyor. Ben mesela hakkaten ona daha yatkınım. Güçlü, çalışkan kadın, ego sorunu olanlar için en büyük kabus. Kendi ile barışık insanlar için de dünyanın en büyük avantajı. Türkiye’de böyle bu. Trafik de bu yüzden var bizde. Ben geçemiyorsam hiç kimse gitmesin diye arabayı cart diye ortasına sokuyor. Zaten okumayı da sevmiyoruz. Bu ne yapmış, nereden gelmiş demiyoruz. Ya ayısı vardır ya dayısı vardır diyerek işin içinden çıkılıyor.

Simge Fıstıkoğlu:
Aslında babanın senin bu mesleği seçmeni hiç istemediği, hatta seçimini yaptığında seninle konuşmadığını bir sürü kişi bilmiyor.

Ece Üner:
Küstü babam bana. Biz aynı evin içindeydik. Babam hakkaten japon etiğine sahiptir. Bakan filan olsa işler ters gitse babam harakiri yapar.

Deniz Bayramoğlu:
Dahası, hiç kimsenin bilmediği bir ayrıntı. Bir gün yayın sırasında Ece’den kaynaklanmayan bir talihsizlik nedeniyle olumsuz bir durum çıkıyor ortaya...

Ece Üner:
Babam beni CNN’den göndermek istedi.

Deniz Bayramoğlu:
Yönetim katında konuşulurken Ece’ye ihtar verin diyor.

Ece Üner:
Üç ihtar ile gönderebiliyorsun çalışanını. Aynı evin içindeydik. Benim anne ve babam ayrı. Babamla yaşıyordum ben. Benimle konuşmuyordu. CNN Türk’e başlamam babam sayesinde olmadı. Taha Akyol ve Ferhat Boratav sayesindedir. Onların babama dayatması sayesindedir. Star’da ben çok mutsuz olmuştum çünkü o dönem. Bırakacaktım bu işi. Çünkü 6 sene NTV’de diplomasi muhabirliği yapmışsın. Richard Perle ile röportaj yapmışsın. Irak savaşının sırrını çözmeye çalışıyorsun, ertesi gün, göğüs büyütücü krem haberi yaptırmaya çalışıyorlar. Star’da ben imdat durdurun dünyayı inecek var durumundayken Akyol ve Borotav aracı oldu ama babam küstü. Biz aynı ev içinde 3 ay konuşmadık. Tam da bu algının olacağını çok iyi biliyordu her halde. Denilecekleri biliyordu. Benim akademisyen olmamı çok istiyordu. Ama bir şeyin reklamını yapacaksan yasaklayacaksın...