Gündem
25 Ağu 2023 18:12 Son Güncelleme: 25 Ağu 2023 18:50

Ünlü deprembilimci Şener Üşümezsoy İstanbul'da saldırıya uğradı!

Deprembilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kadıköy'de kimliği belirsiz 2 kişinin saldırısına uğradı. Marmara'da beklenen depremin aksine bir deprem yaşanmayacağını kaydeden Üşümezsoy'un saldırıya uğradığı anlar bir vatandaş tarafından video kaydına alındı.

Deprembilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Kadıköy'de kimliği belirsiz iki genç tarafından saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan Üşümezsoy'un o anları bir yurttaş tarafından kaydedildi.

2 GENÇ SALDIRDI

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin gerçek büyüklüğünü bilerek, kritik faylar hattında bulunan riskli illeri tek tek açıklayan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kadıköy'de kimliği belirsiz 2 gencin saldırısına uğradı.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNE SPEKÜLASYON DEMİŞTİ

Tüm uzmanların aksine beklenen büyük İstanbul depreminin bir spekülasyon olduğunu belirten Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen olası İstanbul depremine yönelik yüreklere su serpen açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Üşümezsoy geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında "130 kilometrelik fay 7.1'lik deprem yapar. 130 kilometrelik fayın deneysel olarak kırılması söz konusu değildir. Yalova fayı, Adalar fayı, orta sırt fayı, Kumburgaz fayı gibi fayları kıran bir deprem modeli söz konusu değildir'' ifadelerini kullanmıştı.