Gündem
23 Mayıs 2012 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

ÜNLÜ AVUKAT HÜSEYİN DERİN YARSUVAT ÖLDÜ!

Yarsuvat Hukuk Bürosu'nun yöneticilerinden avukat Hüseyin Derin Yarsuvat hayatını kaybetti

Odatv davasında Silivri Cezaevi’ndeyken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden MİT Orta Asya Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun da avukatı olan Hüseyin Derin Yarsuvat (69) yaşamını yitirdi.

Hüseyin Yarsuvat dün saat 18’de İstanbul Beykoz’daki evinde yaşamını yitirdi. Sağlık sorunları olan Yarsuvat, daha önce kanser tedavisi görmüştü.

1943 yılında doğan Yarsuvat  Galatasaray Lisesi mezunuydu. Yarsuvat’ın cenazesi Perşembe günü toprağa verilecek. Renkli kişiliğiyle tanınan Yarsuvat’ın 69 yıllık hayatı ilginç anılarla dolu.
Yarsuvat, 1949’da girdiği Galatasaray’da 12 yıl yatılı okudu. Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Barış Manço, Gazeteci Mehmet Ali Birand, Prof. Dr. Barlas Tolon ile tiyatro ve televizyon oyuncusu Şevket Altuğ yakın arkadaşlarındandı. Bir çok büyükelçi ve diplomat da sınıf arkadaşları arasında yer aldı.

Lisede hukuk öğretmeni
1967 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1968 yılında İstanbul Barosu’na kaydolan Yarsuvat 1963-1967 yılları arasında kurucusu olduğu Türkiye Tekstil İşveren Sendikası’nın sözcülüğünü, 1967-1969 yılları arasında ise Jandarma Genel Komutanlığı’nda İşçi ve İşveren İlişkileri Bölüm Başkanlığı, İstanbul Polis Eğitim Akademisi’nde Ceza Usul Hukuku Hocalığı, 1983-1990 arasında da Galatasaray Lisesi’nde Hukuk Öğretmenliği yaptı. 

 


Konuta KDV zammı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentleri İzleyecek

Kentsel Dönüşümün İlk Hedefi 6 Milyon Konut

Bülent Arınç: TOKİ’nin Alanını Daraltmamız Lazım Çok Açıldı

Dome Residence’da teslimler Eylül 2012’de

Sarphan Finans Park Ataşehir’e değer katıyor!

Bir Sene Sonraki Evinizi Şimdiden Görmek İster Misiniz?

Ilıksu Yaşamkent Zonguldak’ın Çehresini Değiştiriyor

Canan Evleri’nde Hemen Teslim Konutlar

14 Özel Eğitim Alanı Açık Artırmada

TOKİ kentsel dönüşümü nasıl gerçekleştiriyor?

İnşaat sektörü KDV için ortak öneri sunacak!

Gayrimenkul Zirvesi sektörün nabzını tuttu!