Gündem
10 Eki 2023 09:13 Son Güncelleme: 10 Eki 2023 09:20

Ünlü AVM ile ilgili skandal iddia! Yangın tahliye yolunu bile mağaza yapmışlar!

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Autopia AVM’de ortaya çıkan manzara görenleri şaşırttı. Bölge sakinlerinin sık sık uğradığı AVM'de yangın tahliye yolunun, merdiven altları ve ortak kullanım alanlarının dükkan yapılarak satıldığı iddia edildi. Autopia esnafı Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Günde binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Autopia AVM ile ilgili skandal iddialar ortaya atıldı. 2013 yılı itibarıyla faaliyete geçen İstanbul Esenyurt'taki Autopia AVM'nin ortak kullanım alanları, yangın tahliye yolları ve yürüyüş alanları dükkanlarla dolduruldu.

İçerisinde 542 adet dükkan barındıran Autopia AVM'nin görüntüleri ortaya çıktı. Avm'nin yemek katı proje dışı çalışmayla bölünüp satışa çıkarıldığı ve yine galericilerin açık artırmayla araba almaları için teras kata yapılan müzayede salonu da kapatılarak dans okuluna kiralandığı ortaya çıktı. 

 

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYEYE DİLEKÇE YAZILDI!

Autopia AVM esnaflarından Ahmet Demir, Temmuz ayında hem Esenyurt Kaymakamlığı hem de Esenyurt Belediyesi'ne bir dilekçe yazdı. Dilekçede, ‘İş merkezi içerisinde bulunan işyerlerinin ortak kullanım alanları, ile özellikle yol, merdiven gibi yerler son birkaç yıldır yönetim tarafından dükkanlar yapılarak satılmaktadır. Esenyurt’un ücra bir köşesinde hukuksuz bir çivi çakılmazken Autopia AVM’de hukuksuz milyonlarca rant elde edilmektedir. Otomobil müzayede Salonu olan yer dans okuluna dönüştürüldü. Yukarıda belirttiğim ve ekte fotoğraflarını sunduğum bu kaçak yapıların yıkılmasını talep ediyoruz’ dedi. Demir aynı başvuruyu Esenyurt Kaymakamlığına da yaptı. Kendisine herhangi bir dönüş yapılmayınca da Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

CANINIZ YANACAK!
Esenyurt Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Gazanfer Karakaş, Eylül ayındaki meclis oturumunda Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan'a 'Canınız yanacak' uyarısında bulundu. Karakaş Autopai ile olarak  ‘’Geçtiğimiz günlerde bilgi istedik ancak bize sağlıklı bir dönüş olmadı. Sayın başkan Autopia AVM ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Merdiven boşlukları, yürüyüş alanları, ortak kullanım alanları gibi yerlere ruhsat dışı dükkanlar yapılarak satılmış. Satılmaya da devam ediyor. Bunlar yapılırken siz ne yapıyordunuz? Galericilerin arabalarını sergilemesi, test etmesi ve müzayede için ayrılan salon dans okuluna dönüştürülmüş. Ruhsatı yok. Kulağımıza kadar geldi. Bunların bir şeyler karşılığında yapıldığında dair duyumlar alıyoruz. Bakın ciddi iddialar var. İş savcılıkta. Çok canınız yanacak’ ifadelerini kullanarak hem sözlü hem de yazılı bir önerge verdi.

 

BİZİM ALNIMIZ AK

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan, Karakaş’ın kendileriyle ilişkin sözlerine ‘Savcılığa taşınmış bir olayla ilgili çok da detay vermeden şunu söyleyebilirim Autopia:’nın ruhsatı 2016 tarihinde iskanını alarak faaliyete geçmiş.. Tadilat ruhsatıyla dükkanların sayısı arttırmışlar, neye istinaden arttırmışlar bunlar tamamen teknik konu. Konu yargıya da intikal etmişse yargının konusu. Esenyurt Beledşyesi’nde yönetimde olanların birinci, ikinci ve üçüncü dereceden akrabalarının 2012’den bugüne kadar orada herhangi bir yer var mı devlet bunu tapudan veya para hareketlerinden bulur. Bu konuda alnımız ak başımız dik. Autopia’da kim dükkan satmış onlara bakın’ yanıtını verdi.

 

AÇIK ARTIRMAYLA ARABA SATILACAK YERDE TANGO YAPILIYOR!

Master Haber’den Ercan Öztürk, mülk sahibi Ahmet Demir’in savcılığa fotoğraf ve videolarla yaptığı suç duyurusundan sonra Autopia AVM’ye gitti.İşte izlenimler: Yayaların yürüme yolları kırmızı renge boyanmış. Üzerine de yaya yürüme yolu yazılmış. Ancak hepsinin üzerinde araba var. Tangın tahliye yolları kapatılmış. Bir yangın çıktığında tahliyenin nasıl yapılacağı ise muamma. Merdiven altlarına dükkanlar yapılmış. Çoğu şu anda faaliyette. AVM’deki en büyük sıkıntılar ise üst katlarda yaşanıyor Projede fast food alanı olarak ayrılan en üst kat dükkanlara bölünmüş. Küçük kısmı satılsa da büyük bir kısmı üzerinde Keleşoğlu İnşaatı’nın satılık ilanları bulunuyor Bir diğer sıkıntı da dükkan sahipleri için ayrılan müzayede salonuyla ilgili. Dördüncü katta bulunan bu salon kapatılarak SDR Dans Okulu’na kiraya verilmiş.