Gündem
15 Şub 2024 14:28 Son Güncelleme: 15 Şub 2024 14:37

Üniversite değil aile şirketi! ‘Rektör Bey uygun gördü…’

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın skandal uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Prof. Zülfikar, kardeşi Prof. Dr. Haluk Zülfikar’ı tam yetkiyle üniversitenin kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’ne getirildi. Prof. Zülfikar aynı zamanda Sosyal Tesisler sorumluluğuna da yürütecek.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Zülfikar’ın kardeşi olan Prof. Dr. Haluk Zülfikar tam yetkiyle üniversitenin kurumsal iletişim koordinatörlüğü ve sosyal tesisler sorumlusu oldu. Rektör vekili Prof. Dr. Levent Şahin imzasıyla fakültelere, enstitülere ve daire başkanlıklara gönderilen o belgeye MedyaRadar ulaştı.

İŞTE O BELGE!

Prof. Dr. Levent Şahin imzasıyla bugün dağıtılan kararda şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi (Rektör Baş Danışmanı) Prof. Dr. Haluk ZÜLFİKAR'ın Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Yönergesinin 8. maddesi uyarınca Koordinatör olarak görevlendirilmesi uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Bununla da yetinmeyen Prof. Zülfikar aynı zamanda kardeşini sosyal tesisler sorumlusu da yaptı.

 

DAHA ÖNCE BAŞDANIŞMANDI!

Aynı zamanda üniversitenin akademik kadrosunda da buluna Prof. Dr. Haluk Zülfikar, ağabeyinin rektör olmasından sonra başdanışmanlık görevine getirilmişti.

Haluk Zülfikar, 2015-2020 yılları arasında İstanbul Üniversitesi iktisat bölümünde doçent olarak görev aldı. 2020’den beri de profesör.

2016’dan beri İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne bağlı İstatistik ve Uygulama Araştırma Merkezi’nin müdürlüğünü yürütüyor.

6 AY SÜRELİ YER DEĞİŞTİRME

Üniversitenin ilginç uygulamalarından biri de uzun yıllardır görevini başarıyla yürüten Yavuz Padem, altı aylığına görev yeri değiştirildi kararda şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitemizde yürütülen kalite yönetim süreçlerin etkin ve verimli bir şekilde uygulanması, sürekli iyileştirilmesi kapsamında birimlerimizde yürütülen iş ve işlemlerde tecrübe paylaşımı amacı ile planlanan rotasyon çerçevesinde, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı kadrosunda görevli Yavuz PADEM'in İslam Tetkikleri Enstitüsü Enstitü Sekreteri kadrosunda görevli Harun FIRTINA'nın 6 ay süre ile 2547 sayılı Kanunun 13.maddesinin b/4 fıkrası uyarınca karşılıklı yer değiştirmeleri uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve adıgeçenlerin görevden ayrılış/göreve başlama tarihinin Rektörlüğümüze ve ilgili birimlere bildirilmesini rica ederim.”