Gündem
18 Mar 2024 11:02 Son Güncelleme: 18 Mar 2024 11:09

Ümitcan Uygun'un cezaevindeki son hali ortaya çıktı

21 yaşındaki Aleyna Çakır ve 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun'un cezaevinde çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı. Uygun'un cezaevinde kaldığı süreçte kilo aldığı görülüyor.

3 Haziran 2020'de evinde ölü bulunan 21 yaşında Aleyna Çakır ve evinde ölü bulunan 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun'un cezaevindeki son hali ortaya çıktı.

Esra Hankulu'nun ölümünün ardından yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ümitcan Uygun'un cezaevinde kaldığı süreçte bir hayli kilo aldığı ve bıyık bıraktığı görüldü.

CİNAYET OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI, ÜMİTCAN UYGUN CEZA ALMADI!
21 yaşındaki Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020'dw günü evinde bornoz kuşağı ile kapıya asılmış bir şekilde bulunmuştu. İlk zamanlar intihar olarak duyurulan bu ölümün aslında bir cinayet olduğu ortaya çıkmıştı. Ümitcan Uygun hakkında da sadece 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan ceza istenmişti. 'Hakaret ve basit yaralama' suçlarından "kovuşturmaya yer yok" kararı verilmişti.

Aylar sonra Ümitcan Uygun yine bir kadının ölümüyle gündeme geldi. Evinde ölü bulunan 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun öldüğü gece kamera kayıtlarında Uygun ile geceyi geçirdiği doğrulanınca Uygun gözaltına alınmıştı. Yargılamada ise Uygun, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ANNESİ İNTİHAR ETTİ
Öte yandan Aleyna Çakır cinayetinin ardından Ümitcan Uygun'un annesinin cansız bedeni ormanlık alanda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında yapılan incelemede not kapısındaki parmak izleri Gülay Uygun ile eşleşirken, eşini arayarak helallik istediği ve avukatlarına da intihar edeceği yönünde mesaj gönderdiği belirlenmişti.

Kriminal incelemelerde Uygun'un elinde silaha ait atış artığına rastlandığı fakat tabancada uygun parmak izi bulunamadığı belirtildi.