Gündem
10 Oca 2024 12:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2024 17:18

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2 gazeteci arıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 15 uzman yardımcısı alımı gerçekleştireceklerini ve konuya ilişkin ilanının Resmî Gazete’de yayımlandığını duyurdu.

Bakanlığın merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı ile Denizcilik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde sözlü giriş sınavı ile genel idare hizmetleri sınıfında 8’inci derecede 15 Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadrosuna personel alımı yapılacağını bildirdi. 15 Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadrosundan 2’sine ise İletişim fakültesi mezunu başvurabilecek. Adayların KPSS puanı şartları ile mesleki tecrübeleri de işe girişte esas alınacak.

BAŞVURULAR 27 ARALIK’TA BAŞLADI, 27 OCAK’TA SONA ERECEK
Adaylar, 27 Aralık 2023 – 27 Ocak 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” üzerinden başvuruda bulunabilecek. 2022 veya 2023 yıllarında gerçekleştirilen lisans düzeyindeki Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılan başvurular arasından, ilanda belirtilen şartları taşıyan adaylar arasından en yüksek puana sahip olan adaydan başlanarak atama yapılacak kadro sayısının 4 katı aday (son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dahil) sözlü giriş sınavına çağırılacak.

ADAYLAR ‘CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ KARİYER KAPISI’ ÜZERİNDEN BAŞVURACAK Sözlü giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylara ilişkin liste ile sözlü giriş sınavı tarihi bakanlığın kurumsal internet sitesinden (http://www.uab.gov.tr/duyurular) ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. Ayrıca adaylar, bilgilerini ‘Kariyer Kapısı’ platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden görüntüleyebilecek.

SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI BAKANLIK BİNASINDA GERÇEKLEŞTİRECEK
Sözlü giriş sınavı, 2024 yılı içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Hakkı Turayliç Cad. No:5 Emek Çankaya/ANKARA adresinde yapılacak.