Medya
04 Tem 2010 08:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

UĞUR DÜNDAR NEDEN TACİZE UĞRADIĞINI İDDİA EDEN ECE VAHAPOĞLU'NU EKRANA ÇIKARMADI?

Kendini 'yaşam mühendisi' olarak tanıtan bazı gazeteciler, iki haftadır sadece iki kişiyi konuşuyor.

Kendini 'yaşam mühendisi' olarak tanıtan bazı gazeteciler, iki haftadır sadece iki kişi ve konuyu konuşuyor.

Biri kahraman, sizin TV spikeri olarak tanıdığınız Defne Samyeli... Boşanmak üzere mahkemelik olduğu eşi Eren Talu'nun ortaya attığı 'yasak aşk' iddiaları sayesinde 'şehir efsanesi' oldu. Bu iddialar özellikle bayan yaşam mühendislerinin çok hoşuna gitti. Kimi eşini kınayan üslupla destek (!) verdi, kimi ayıpladı. Ama hepsi bir konuda birleşti. Defne Samyeli'nin 'haberci' sıfatı fena halde çizildi.

İkinci konu ise üç bayan gazetecinin Tanzanya maceraları oldu. İş medya dedikodularını aşıp, araştırmacı gazeteci boyutlarına ulaştı. Tanzanya ile bilgi alış-verişi köprüsü kuruldu. Bir şey dikkatimi çekti, Tanzanya'da cinsel tacize uğradığını iddia eden Ece Vahapoğlu (vallahi ne iş yaptığını bilmiyorum. Gazeteci-sunucuyum diyor ama) neden Star Ana Haberler'e çıkmadı? Kokain içmek ve dağıtmak suçu ile aylarca cezaevinde yatan Deniz Seki'yi milli kahraman gibi 'Haberler'e çıkaran Uğur Dündar, Ece Vahapoğlu'ndan bu desteği neden esirgedi? Kızı Tanzanya'da yamyamlar yese idi daha mı iyi olurdu? Yaşam mühendisi kadın gazeteciler Defne Samyeli'ne yaptıklarını iki bayan gazeteciye de yapmak istediler.

Halkımız incir çekirdeğini doldurmayan bu kişisel olayı okudu ama gülüp geçerek çünkü gazetecilerin ne yaptığı kimsenin umurunda değil. Gazetecileri sıradan insan gibi görüyor. Hiç merak da etmiyor. Merak etmek için hayran olmak gerekir. Şarkıcı değil, futbolcu, oyuncu değil... Ne şey yerse yesin bize ne diyor... Öyle ya gazeteci dediğin kim ki? Sadece biz gazeteciler kendimizi önemli sanıyoruz.

Şimdi gazeteci kardeşlerime sesleniyorum. Madem hepiniz insan mühendisi oldunuz dikkatli okuyun.

Genç meslektaşlarıma bir önerim var. Nasihat etmek ne haddime... Böyle palavra konular ile uğraşacağınıza gerçek gazeteci gibi olun. Çünkü gerçekler bu palavralardan çok daha çarpıcı... Daha çok okunur ve ses getirir. Üstelik de toplum yararına bir iş yapmış olursunuz.

Biliyorum gerçekleri hele hele güçlü insanları yazmak için yürek ve emek gerekiyor. 'Yazarsam üzerime gelirler, mahkemeye verirler, düzenim bozulur' diyorsan, o zaman git, başka meslekten ekmek paranı kazan. İyi insan ol. Ama bir yandan gazeteci rolü oynama.

Hadi kağıt kalemi elinize alıp şunları not alın. Ben hepsini yazdım ama hemen hasıraltı yapıldı. Belki siz yazınca ses getirir. Ama iyice araştırarak yazın. Belgeleri ile... İşte size skandal konular...

Yarına kadar sabredin...

Aykut IŞIKLAR / BUGÜN