Spor
19 Haz 2023 00:51 Son Güncelleme: 19 Haz 2023 00:53

UEFA Uluslar Ligi’nde şampiyon İspanya oldu

İspanya, UEFA Uluslar Ligi Finali’nde Hırvatistan’ı normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta penaltılar sonucunda 5-4 mağlup ederek şampiyon oldu.

İspanya, UEFA Uluslar Ligi’nde şampiyon oldu. UEFA Uluslar Ligi Finali’nde Hırvatistan ile İspanya karşı karşıya geldi. Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki De Kuip Stadı’nda oynanan karşılaşmada Alman hakem Felix Zwayer düdük çaldı.

Karşılaşmaya Hırvatistan, Livakovic, Juranovic, Erlic, Sutalo, Perisic, Brozovic, Modric, Kovacic, Pasalic, Ivanusec, Kramaric ilk 11’iyle başladı. İspanya’nın ilk 11’i ise, Simon, Navas, Le Normand, Laporte, Jordi Alba, Rodri, Fabian Ruiz, Asensio, Gavi, Yeremy Pino ve Morata’dan oluştu.

Karşılaşmanın ilk yarısı ve normal süresi 0-0 sona erdi. 15’er dakikalık iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına gidildi.

Hırvatistan’da Vlasic, Brozovic, Modric ve Perisic penaltı atışını gole çevirirken, Majer ve Petkovic’in penaltılarını kaleci Simon kurtardı. İspanya’da ise Joselu, Rodri, Merino, Asensio ve Carvajal penaltı noktasında hata yapmazken Laporte’un penaltısı direkten döndü.

Penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük kuran İspanya, UEFA Uluslar Ligi’nde ilk şampiyonluğunu elde etti.