Gündem
26 Mar 2010 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

"ÜCRETSİZ SÜRDÜRMEYİ TALEP EDİYORUM!.." EKREM DUMANLI TRT'DEN PARA ALMAYACAK!..

TRT'de Çıkış Yolu programına başlayan Ekrem Dumanlı'nın TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e yazdığı mektupta herhangi bir ücret almak istemediğini belirtmiş.

Çeşitli internet sitelerinde yer alan bir haber Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın tepkisine neden oldu. Dumanlı yüksek paralarla program yaptığı yönündeki bu dedikodulara karşı anlamlı bir mektup yazıp TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e gönderdi.

İşte Ekrem Dumanlı'nın Mektubu

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Sayın İbrahim Şahin;
"Çıkış Yolu" adıyla bir program teklifi geldiğinde, bunu milletimize hizmet çerçevesinde memnuniyetle kabul ettim. Bu program için para talebim olmadığı gibi herhangi bir pazarlığım da olmadı. Her şeyi (programın günü, saati vs.) TRT'nin takdirine bıraktım. Program başladıktan sonra, bazı medya sitelerinin bir dedikoduyu gerçekmiş gibi yayınlayarak TRT'ye ağır eleştiriler yönelttiğini öğrendim. Ben ne ücret alacağımı bilmezken CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün aldığım rakamı biliyormuşçasına yorumlar yaptığını üzülerek izledim.

Sayın Genel Müdürüm;

Ben hayat felsefesinin merkezinde istiğna prensibi olan bir insanım. Bu nedenle ücret konusunu hiç dikkate almamıştım. Şimdi yapılan art niyetli yorumları görerek sizden şöyle bir talebim olacak. "Çıkış Yolu" için herhangi bir ücret almak istemiyorum. Şayet bu durum prosedürlerinize uygun değilse, belirlenecek ücretin en alt seviyede takdir edilmesini istirham ediyorum. Kanun gereği her sene beyan ettiğimiz mal varlıklarımızdan da net bir şekilde anlaşılacağı üzere dünyada malı mülkü olmayan bir insanım. Bu durum bir fedakârlık değil, bir hayat tercihidir.

Ömrü boyunca müstağni yaşamış bir aydın olarak sizden "Çıkış Yolu"nu gönüllü olarak (mümkünse ücretsiz) sürdürmeyi talep ediyorum.

Bu arada televizyonculuk tarihinde açtığınız yeni ufuk ve atılımlarınızdan dolayı, sizi ve çalışma arkadaşlarınızı beğeniyle izlediğimi bilmenizi ister, saygılarımı sunarım.

Ekrem Dumanlı